Novosti Sport Događanja

Laljek i Ćavar osigurali prvo slavlje rukometaša!

17.11.2018. / Damir Žbulj

Rukometaši Gorice napokon su stigli i do svoje prve ovosezonske pobjede! Nakon ispuštenog boda protiv Rudara iz Ruda te minimalnog poraza u prošlom kolu kod Dubrave, Goričani su uspjeli svladati labinski Rudan s 31:28 (14:10).

Veliko slavlje osigurali su nevjerojatni Ivan Laljek i Davor Ćavar, koji su postigli gotovo dvije trećine golova domaćina te vratar Igor Totić koji je imao 11 obrana, od čega i jedan sedmerac.

Ipak, ponovno nije moglo bez dramatične završnice...

Gosti su bolje otvorili dvoboj, brzo stigli i do dva pogotka viška, no, do sredine prvog dijela vodstvo je na strani Gorice. Dobra igra u obrani i raspucani napad omogućili su našim rukometašima da na predah odu s četiri zgoditka viška.

U nastavku Labinjani u nekoliko navrata hvataju priključak, ali rukometaši Gorice ovaj put nisu dozvolili suparniku da dođe do preokreta.

Ćavar je nešto malo više od tri minute prija kraja pogodio za 29:26, ali niti to gotovo nije bilo dovoljno. Marin Marić postiže dva uzastopna pogotka gostiju i na ulasku u posljednju minutu tek je plus jedan. Fenomenalni Ivan Laljek nije dozvolio novo razočaranje i još dva puta pogađa mrežu gostiju za konačnih 31:28.

Laljek je na kraju zabio 12 golova, dok je Ćavar dodao njih osam. Odličan je bio i Luka Marjanović s pet golova iz šest pokušaja, Bruno Negran se tri puta upisao u listu strijelaca, Julijan Šalić je dva puta bio precizan, a Filip Goričanec je pogodio jednom.

U gostujućim redovima bolji od ostalih bio je Marin Marić s osam golova.

U preostalim susretima osmog kola Dubrava je slavila u Sesvetama s 33:29, Varaždin i Rudar su odigrali bez pobjednika (22:22), kao i Umag i Zamet (26:26), dok je Spačva u Vinkovcima izgubila od Poreča 26:30.

U idućem kolu Goricu čeka gostovanje kod Zameta i prilika za prvu gostujuću pobjedu.

HRK Gorica: Nikola Lončar, Igor Totić 11/39 obrana; Hrvoje Ceković, Ivan Borić, Luka Marjanović 5/6, Ivan Laljek 12/17, Filip Goričanec 1/1, Bruno Negran 3/4, Jakov Pušić, Josip Nedić, Julijan Šalić 2/3, Davor Ćavar 8/13, Ozren Vučićević, Marko Goršeta, Amar Spahić, Tomislav Barišić.

 

Podijeli