Novosti Sport Događanja

Palošu za ubojstvo Škembera četiri godine zatvora

20.11.2018. / Petar Brnada

Vijeće Županijskog suda u Velikoj Gorici danas je Džemalu Palošu za ubojstvo Ante Škembera izreklo jedinstvenu zatvorsku kaznu od četiri godine, piše Jutarnji list.

Palošu je kaznu izrekla sutkinja Nataša Brleković koja je predsjedala Vijećem, a Palošu je u tu kaznu uračunato i nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih tvari.

Kako navodi Jutarnji list, sutkinja je Palošu kao olakotnu okolnost uzela to što je dosad nekažnjavan, što se pokajao za ono što je učinio i što je izrazio iskreno žaljenje obitelji, te što je hrvatski branitelj. Ali kao otegotno mu je uzeto što je Škembera ubo u trenutku kad je njegov napad već prestao.

Napomenimo da je Škemberovom ubojici u kaznu uračunato vrijeme koje je proveo u pritvoru od 19. travnja do 26. srpnja 2017. te da je Županijski državni odvjetnik Dražen Diklić najavio ulaganje žalbe na izrečenu kaznu.

Podsjetimo, Paloš je mladića iz Velike Gorice, Antu Škembera, nakon verbalnog, a zatim i fizičkog sukoba na autobusnoj stanici u Oreškovićevoj ulici, ubo nožem te mu tako zadao kobnu ranu od koje je mladić ubrzo i preminuo.

Više pročitajte OVDJE.

Podijeli