Novosti Sport Događanja

Umjetnička škola ima najboljeg plesača natjecanja "Mia Čorak Slavenska"

26.11.2018. / Ivana Ćurić

U vikendu iza nas u Zagrebu se održalo 12. natjecanje "Mia Čorak Slavenska" koje okuplja mlade plesače i plesačice suvremenog plesa. Učenik Umjetničke škole Franjo Lučić Marino Jakovčević proglašen je najboljim plesačem na ovogodišnjem natjecanju.

Natjecanje Mia Čorak Slavenska je godišnje natjecanje za plesačice i plesače suvremenog plesa koje je Hrvatska glazbena mladež pokrenula s koreografima Dinkom Bogdanićem i Desankom Virant. Svim natjecateljima dodjeljuju se priznanja, a prema uspješnosti diplome, novčane nagrade, plaćeno sudjelovanje na ljetnim radionicama te nagrade sponzora. Natjecanja, seminari, radionice te susreti mladih plesača i njihovih mentora imaju nezaobilaznu ulogu u motivaciji, navikavanju na javne nastupe i podizanju kvalitete izvedbe darovitih pojedinaca u suvremenom plesu.



-U svim kategorijama mlade plesačice i plesači suvremenog plesa pokazali izuzetnu razinu tehnike te izvrsnosti u izvedbenosti. U zadanim koreografijama pokazali su koliko su spremni kao mladi plesači interpretirati zadani plesački jezik, dok su u slobodnim koreografijama doista zasjali sa svojim individualnostima i osobnim interpretativnim kvalitetama-poručili su iz Hrvatske glazbene mladeži koja ovo natjecanja organizira u suradnji s Centrom za kulturu Trešnjevka u Zagrebu.

Mladi Marino Jakovčević koji nastupa za Umjetničku školu Franje Lučića i Baletni studio Split, uz već spomenuto priznanje osvojio je i prvo mjesto u muškoj kategoriji D od 16 godina nadalje. Mia Bošnjak također iz Umjetničke škole Franje Lučića, osvojila je treće mjesto u D kategoriji, a Dorotea Dumović 3. u kategoriji od 14 do 16 godina.

 

(foto: Hrvatska glazbena mladež)

Podijeli