Novosti Sport Događanja

Umjetnost Krešimira Habljaka i Nikice Kasunića okupila Goričane na izložbi

04.12.2018. / Ivana Ćurić

Početak Dana osoba s invaliditetom u našem radu sinoć je obilježila i jedna nova izložba. Riječ je o radovima Krešimira Habljaka iz Udruge Suncokret te ilustracijama prerano preminulog Nikice Kasunića kojeg ćemo pamtiti po sportskim uspjesima, snažnom duhu, a od sad i po njegovoj umjetničkoj strani.

Izložbu su razgledali brojni posjetitelji, prijatelji i obitelji dvaju autora, a među njima i gradonačelnik Dražen Barišić sa suradnicima.

-Stoljećima skupljamo i divimo se predmetima koje je čovjek uspio napraviti od obične zemlje. Podatnost gline i njezin veliki kreativni potencijal oduvijek su mnogima bili privlačni. Krešimir Habljak ju je prije šest godina sasvim slučajno otkrio i zavolio. Danas Krešimir izrađuje prekrasne kreacije od gline. Stvara u bijeloj crvenoj glini, koristeći minimalno dvije alatke za modeliranje kojima zadaje konačan karakter bićima iz mašte...oni djeluju moćno i suvereno komuniciraju otkrivajući autorov istraživački i radoznali duh-napisala je profesorica dizajna keramike Lucija Gudlin opisujući dijela našeg sugrađanina Krešimira koje možete ovih dana pogledati u izložbenom prostoru Pučkog otvorenog učilišta Velika Gorica.


Krešimir Habljak rođen je 1974. godine i živi u Velikoj Gorici. Član je Udruge osoba s invaliditetom Suncokret od 2004. godine. U srednjoj školi crtao je stripove, a na radionicama u udruzi prvi put se susreo s modeliranjem u glini, a u upravo ta djela izložio je i na novootvorenoj izložbi "Umjetnost jednakih mogućnosti".



Uz Krešimirove skulpture koje je publika sinoć sa zanimanjem razgledavala, izložene su i kompjuterske ilustracije Nikice Kasunića, Goričanima poznatijeg kao uspješnog sportaša s invaliditetom koji je , nažalost, ove jeseni izgubio bitku s teškom bolesti.

-Okrutnom igrom sudbine Nikica Kasunić je još u ranoj dobi bio otet izvanjskome, taktilnom svijetu koji je doživljavao tek pogledom i snagom unutarnje volje za dodirom, kretanjem, igrom. Veličanstven u svojoj bestjelesnoj borbi protiv neumitnog, Nikica izrađuje kompjuterske ilustracije trkaćih automobila visoke kvalitete i začudne preciznosti iznjedrivši grafički bogate industrijske ilustracije kojih se ne bi posramili ni profesionalni air brush ilustratori-kazao je o Nikičinom radu profesor grafičkog dizajna Damir Brčić.

Galerija slika

Umjetnost Krešimira Habljaka i Nikice Kasunića okupila Goričane na izložbi Umjetnost Krešimira Habljaka i Nikice Kasunića okupila Goričane na izložbi Umjetnost Krešimira Habljaka i Nikice Kasunića okupila Goričane na izložbi Umjetnost Krešimira Habljaka i Nikice Kasunića okupila Goričane na izložbi Umjetnost Krešimira Habljaka i Nikice Kasunića okupila Goričane na izložbi Umjetnost Krešimira Habljaka i Nikice Kasunića okupila Goričane na izložbi Umjetnost Krešimira Habljaka i Nikice Kasunića okupila Goričane na izložbi Umjetnost Krešimira Habljaka i Nikice Kasunića okupila Goričane na izložbi Umjetnost Krešimira Habljaka i Nikice Kasunića okupila Goričane na izložbi Umjetnost Krešimira Habljaka i Nikice Kasunića okupila Goričane na izložbi Umjetnost Krešimira Habljaka i Nikice Kasunića okupila Goričane na izložbi Umjetnost Krešimira Habljaka i Nikice Kasunića okupila Goričane na izložbi Umjetnost Krešimira Habljaka i Nikice Kasunića okupila Goričane na izložbi Umjetnost Krešimira Habljaka i Nikice Kasunića okupila Goričane na izložbi Umjetnost Krešimira Habljaka i Nikice Kasunića okupila Goričane na izložbi Umjetnost Krešimira Habljaka i Nikice Kasunića okupila Goričane na izložbi Umjetnost Krešimira Habljaka i Nikice Kasunića okupila Goričane na izložbi

Podijeli