Novosti Sport Događanja

FOTO: Goričanka u avanturi života u dalekoj Indiji

17.01.2019. / Redakcija

Dok se ovih hladnih siječanjskih dana budimo uz minuse jedna naša sugrađanka trenutno se nalazi na putovanju života u dalekoj i toploj Indiji. Naime, u našu redakciju pristigli su sunčani pozdravi Jasne Kovač iz Velike Gorice koja je u indijsku avanturu krenula krajem prosinca prošle godine.

-Evo tek sam negdje na pola svoga puta, koji će potrajati neko vrijeme. Indija je bila moj dugo željeni san. Dođu trenuci u životu kada želiš krenuti dalje, kada te više ne ispunjava život koji živiš. Kada se želiš maknuti iz svoje zone komfora i testirati svoje granice, vidjeti koliko si jak- pojašnjava nam Jasna.

Kako bi uspjela ostvariti svoj san Jasna je uzela neplaćeni dopust na godinu dana, te na putovanje krenula „solo“ samo s ruksakom na leđima.



-Govorili su mi nije Indija za ženu, da putuje sama, ali do sada imam samo predivna iskustava! Ima nešto u tim Indijcima, bace te na pod svojim osmjehom-otkriva Jasna.

Na put je krenula sa sjevera, pa je obišla New Delhi, Rishikesh, Haridvar, Varanasi. Zatim se uputila na istok, u Chenai, pa Tiruvanamalai, Katpadi. Potom i na krajnji jug, pokrajina Kerala, gdje se trenutno nalazi u gradu Alleppey. Ondje ostaje još neko vrijeme, pa nastavlja zapadnom stranom prema sjeveru zemlje.

U svojoj pustolovini Jasna je ostvarila pravi pothvat kada je u manje od 48 sati s juga Indije, Kerale, s 32° Celzijeva stupnja otišla do sjevera Indije, na 18°C, kako bi vidjela veličanstveni Taj Mahal, te se potom vratila na jug.

-Ovdje je to veliki izazov, s obzirom na to kako funkcioniraju indijske željeznice i avioni. Uz sve to, Taj Mahal mora se vidjeti s izlaskom sunca, vrata se otvaraju 15 minuta prije izlaska sunca. Željela sam doći među prvima, jer već nakon sat vremena sve je puno ljudi- rekla nam je Jasna.

Iz Kerale je krenula u 7 ujutro, prvo vlakom u drugoj klasi, pa je potom u Kochiju ulovila avion do Jaipura čiji let traje tri sata. Lokalnim prijevoznim sredstvom tuk-tukom ponovo je otišla na noćni vlak do Agre, gdje je stigla nakon 6 sati vožnje.

-Mislim si, dobro je, imam još dva i pol sata vremena pronaći vozača tuk-tuka koji će me odvesti do Taj Mahala, čekati me tri sata, te se vratiti na vlak za jug. Ne bi to bio toliki problem, ali gdje u 3 ujutro naći nekoga. Nedaleko željezničke stanice, naiđem na "kafić". Tamo me par muškaraca u čudu gledalo! Objasnila sam im što trebam, nakon čega se javio simpatičan starčić koji je kazao da će me voziti i čekati koliko treba, za 400 rupija što je oko 35 kuna, a ja sam mu tada rekla da trebamo odmah ići, dok ne nastane gužva, prije nego stigne more ljudi- ispričala je Jasna.



Jasna je u Taj Mahal stigla prva, kupila prva kartu, te u mraku pokraj čuvara i naoružanog vojnika još 45 minuta čekala da vidi to svjetsko čudo. Tako je imala privilegiju da među prvima uđe na to sveto mjesto.

Hrabra Goričanka nastavlja sa svojim putovanjem, a mi joj želimo svu sreću da se bez poteškoća i nakon ostvarenog sna vrati u svoj grad.

Do tada uživajte u Jasninim fotografijama iz čarobne Indije.

(Vana Pocrnjić, Petar Brnada)

Galerija slika

FOTO: Goričanka u avanturi života u dalekoj Indiji FOTO: Goričanka u avanturi života u dalekoj Indiji FOTO: Goričanka u avanturi života u dalekoj Indiji FOTO: Goričanka u avanturi života u dalekoj Indiji FOTO: Goričanka u avanturi života u dalekoj Indiji FOTO: Goričanka u avanturi života u dalekoj Indiji FOTO: Goričanka u avanturi života u dalekoj Indiji FOTO: Goričanka u avanturi života u dalekoj Indiji FOTO: Goričanka u avanturi života u dalekoj Indiji FOTO: Goričanka u avanturi života u dalekoj Indiji FOTO: Goričanka u avanturi života u dalekoj Indiji FOTO: Goričanka u avanturi života u dalekoj Indiji FOTO: Goričanka u avanturi života u dalekoj Indiji FOTO: Goričanka u avanturi života u dalekoj Indiji FOTO: Goričanka u avanturi života u dalekoj Indiji FOTO: Goričanka u avanturi života u dalekoj Indiji FOTO: Goričanka u avanturi života u dalekoj Indiji FOTO: Goričanka u avanturi života u dalekoj Indiji FOTO: Goričanka u avanturi života u dalekoj Indiji FOTO: Goričanka u avanturi života u dalekoj Indiji FOTO: Goričanka u avanturi života u dalekoj Indiji FOTO: Goričanka u avanturi života u dalekoj Indiji FOTO: Goričanka u avanturi života u dalekoj Indiji FOTO: Goričanka u avanturi života u dalekoj Indiji FOTO: Goričanka u avanturi života u dalekoj Indiji FOTO: Goričanka u avanturi života u dalekoj Indiji FOTO: Goričanka u avanturi života u dalekoj Indiji FOTO: Goričanka u avanturi života u dalekoj Indiji FOTO: Goričanka u avanturi života u dalekoj Indiji FOTO: Goričanka u avanturi života u dalekoj Indiji

Podijeli