Home Izdvojeno Kako se pomiriti s hranom i uživati u životu?

Kako se pomiriti s hranom i uživati u životu?

Radionica je namijenjena svima koji žele doznati više o razlozima emocionalne potrebe za hranom

PODIJELITE

U sklopu prvog ovogodišnjeg Četrtog četrtka, u gradskoj knjižnici održat će se radionica „Tijelo i duša… i debljina“. Svi pametni znaju da se, kao što i jedan reklamni slogan kaže, savršene ljetne figure oblikuju zimi. No ova radionica nije namijenjena samo onima koji ljeto žele dočekati u top formi, nego prije svega onima koji žele doznati više o razlozima emocionalne potrebe za hranom.

Radionica je prije svega namijenjena ženama, ali dobrodošli su i pripadnici suprotnog spola, kažu u knjižnici.

Zašto baš ženama? Zato što je još uvijek žena češće ta koja je pod većim pritiskom nemogućih standarda koji im se, naročito po pitanju fizičkog izgleda, danas nameću, što dovodi do gubitka vjere u sebe, smanjene razine samopouzdanja i – traženja utjehe u lakim i naizgled bezopasnim zadovoljstvima kao što je pretjerivanje u hrani. Na taj način hrana neopravdano postaje ženin najgori neprijatelj. Kako se pomiriti s hranom i uživati u životu?

Uz voditeljicu radionice Draganu Svalinu Stepanić naučit ćemo stvoriti pozitivan odnos prema hrani i svom tijelu kako bismo živjele kvalitetnije, bez razmišljanja o nečijem diktatu o tome kakve bismo trebale biti.

Radionica će se održati u četvrtak 24. siječnja 2019. u 18.00 sati u Gradskoj knjižnici Velika Gorica, Središnjem odjelu za odrasle, Zagrebačka 37.