Novosti Sport Događanja

Cherif želi iskoristiti priliku u Gorici: Imam osjećaj kao da sam ovdje godinama

20.01.2019. / Damir Žbulj

Senegalski napadač Cherif Ndiaye potpisao je ugovor s HNK Gorica do ljeta 2022. godine!

Ndiaye je stigao na početku priprema, prvo na probu, no, trener Sergej Jakirović već je tada u superlativima govorio o 22-godišnjem ofenzivcu, na temelju video uradaka koje je imao prilike pogledati.

Senegalac se dokazao na pripremama, a Uprava Gorice dogovorila je nastavak suradnje.

Karijeru je započeo u rodnom Dakru, u klubu Grand Yoff FC, a prije dolaska u Goricu bio je član belgijskog Beverena.

"Presretan sam što sam dobio ovu priliku. Budući da sam još prije nekoliko mjeseci raskinuo ugovor s Beverenom, jedva sam čekao vratiti se utakmicama. U Gorici su me svi fantastično primili, toliko dobro da se uopće ne osjećam kao da sam novi igrač. Štoviše, imam osjećaj da sam ovdje već godinama. Sviđa mi se i grad, i to što je blizu Zagreb..."

"Ma nije moglo završiti bolje", rekao je Ndiaye nakon što je potpisao ugovor.

Prve golove za Goricu već je zabio, bio je strijelac u pobjedama protiv slovenskih prvoligaša Krškog (5-1) i Aluminija (3-1), a igrao je i u remiju s Lokomotivom (1-1).

Novu priliku imat će već u srijedu , kad će Goričani odigrati dva pripremna dvoboja, u 11 sati sa Sesvetama i od 14 sati protiv mađarskog drugoligaša Budafokija.

Posljednja provjera prije nastavka prvoligaške sezone bit će 26. siječnja u slovenskim Brežicama protiv ljubljanske Olimpije.

U prvom ovogodišnjem dvoboju HT Prve lige Gorica 3. veljače gostuje kod Rijeke na Rujevici.

(Foto: HNK Gorica)

 

 

Podijeli