Novosti Sport Događanja

Prodajom mimoza ukazali na važnost očuvanja zdravlja

21.01.2019. / Petar Brnada

U zajedničkoj organizaciji Grada Velike Gorice, velikogoričkog Veleučilišta, Hrvatske lige protiv raka, Udruge Zdravka i Poliklinike Zahi u našem je gradu i ove godine provedena velika javnozdravstvena akcija Dan mimoza.

Bilo je to sedmo obilježavanje Dana mimoza u Velikoj Gorici te 12. nacionalno obilježavanje na nacionalnoj razini, a u provedbi akcije koja je održana ove subote u ime Grada sudjelovao je i zamjenik gradonačelnika Ervin Kolarec.

-Kao i svake godine želimo upozoriti na važnost preventivnih i redovitih pregleda žena kako bi što ranije otkrile rak vrata maternice i što prije krenule sa liječenjem- rekao je Kolarec.

Podsjetimo, rak vrata maternice u Hrvatskoj je jedno od najčešćih sijela raka u žena između 20. i 49. godine života. Prema podacima Hrvatske lige protiv raka godišnje od ove bolesti umire više od stotinjak žena.

Upravo ovakve brojke razlog su za organiziranje javnozdravstvenih akcija čiji je cilj podsjetiti žene da je njihovo intimno zdravlje krhko poput cvijeta mimoze te da su redoviti ginekološki pregledi, u ovom slučaju papa test, nešto što je nužno kako bi očuvale vlastito zdravlje.

Podijeli