Novosti Sport Događanja

Predsjednica RH u četvrtak u Gorici

22.01.2019. / Juraj Odrčić

Nakon posjeta i obilaska devetnaest hrvatskih županija tijekom protekle četiri godine, predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović od 23. do 25. siječnja 2019. godine boravit će u Zagrebačkoj županiji.

U sjedištu Županije predsjednica Grabar-Kitarović održat će u srijedu, 23. siječnja 2019. godine sastanak sa županom Stjepanom Kožićem, predsjednikom Županijske skupštine Damirom Mikuljanom, zamjenicima i pročelnicima upravnih odjela te saborskim zastupnicima. Nakon sastanka u Zagrebu, Predsjednica će posjetiti gradove Zaprešić i Samobor te općinu Brdovec.

Boravak u Velikoj Gorici u četvrtak otvorit će sastankom s gradonačelnicima gradova Velike Gorice i Jastrebarskog te s načelnicima općina Kravarsko, Orle, Pokupsko, Krašić, Pisarovina, Klinča Sela i Žumberak u Pučkom otvorenom učilištu u Velikoj Gorici. U Velikoj Gorici susrest će se i s predstavnicima nacionalnih manjina, braniteljskih udruga te građanima i predstavnicima udruga s područja Zagrebačke županije. Tijekom boravka u Velikoj Gorici Predsjednica će položiti vijenac ispred spomenika poginulim braniteljima „Golubica“.

Nadalje, obići će Distributivni centar za voće i povrće u poslovnoj zoni Rakitovec te se susresti s proizvođačima voća i povrća. Dan će nastaviti u Pisarovini, Krašiću te Jastrebarskom, a u petak obići će istočni dio Zagrebačke županije.

Podijeli