Predsjednica pohvalila rad Ministarstva državne imovine

24.01.2019.

10:56

Autor: D.M./HRT

default error photo
Sastala se s gradonačelnicima Velike Gorice i Jastrebarskog te načelnicima općina Kravarsko, Orle, Pokupsko, Krašić, Pisarovina, Klinča Sela i Žumberak. U obilasku Zagrebačke županije pridružio joj se i ministar Goran Marić.
Predsjednica Republike obilazi Zagrebačku županiju. Sastala se s gradonačelnicima Velike Gorice i Jastrebarskog te načelnicima općina Kravarsko, Orle, Pokupsko, Krašić, Pisarovina, Klinča Sela i Žumberak.

Predsjednici se pridružio i ministar državne imovine Goran Marić. Naime, u Velikoj Gorici danas su potpisani primopredajni ugovori o darivanju državnog zemljišta Svetoj nedjelji te Gornjoj Bistri gdje će se graditi nova Bolnica za kronične bolesti dječje dobi.

- Koliko god sam bila kritična prema načinu na koji se upravlja državnom imovinom toliko bih željela zahvaliti ministru Goranu Mariću na trudu i što se ubrzao postupak predaje državne imovine na jedinice lokalne samouprave, kazala je Kolinda Grabar-Kitarović. "Ohrabrujem vas ministre da tako i nastavite, dodala je.

- U protekle dvije godine Ministarstvo državne imovine donijelo je 450 odluka koje se odnose na jedinice lokalne uprave i samouprave. Aktivirano je nekretnina ukupnog iznosa od milijardu kuna, a isto toliko planiramo aktivirati samo ove godine, poručio je ministar Goran Marić



Predsjednica je istaknula kako je dužnost cijeloga društva osigurati odgovarajuće uvjete djeci i svima koji brinu o štićenicima bolnice u Gornjoj Bistri, a vezano uz poduzetničku zonu u Svetoj Nedelji rekla je kako tvrtka "Rimac automobili", koju je i posjetila prvog dana svog boravka u Zagrebačkoj županiji, tamo namjerava graditi kampus "za zapošljavanje još većeg broja ljudi" te naglasila kako je riječ o tvrtki koja radi na dovođenju ljudi i znanja Hrvatsku, što je pozdravila.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!