Povežite se s nama

Sport

Sjajni Kapusta odveo Goricu do visoke pobjede, sad je vrijeme za – Zadar

Košarkaši Gorice pobijedili su zagrebački Bosco 96-73 predvođeni raspoloženim Bornom Kapustom. Peta je ovo pobjeda Goričana, kojom su se popeli na osmo mjesto prvenstvene ljestvice

Objavljeno

na

Četiri i pol minute bilo je potrebno košarkašima Gorice da se pošteno zagriju u dvorani u Trnskom, domaći Bosco u tim je trenucima bio u prednosti, a onda je krenulo… Do kraja prve četvrtine momčad Josipa Sesara zabila je 19 koševa, primila samo dva i – riješila utakmicu. Nakon dramatične, doslovno vatrene završnice (gostujući navijači zapalili su vatru u dvorani) i bolnog poraza protiv Šibenika tjedan dana ranije, ovakva je utakmica došla Goričanima kao najbolje moguće sredstvo za smirenje…

U tom je porazu od Šibenika neuobičajno slabu partiju odigrao playmaker Borna Kapusta, ostao je tad na jednom jedinom poenu, ali ovoga puta debelo se iskupio. Ubacio je 21 koš, uz četiri trice, a tome je dodao i devet asistencija, pet skokova i četiri ukradene lopte. Sjajan, fenomenalan učinak Kapuste, kojeg su slijedili i ostali – Marko Baković ubacio je 15 koševa uz sedam skokova, Ivanu Majcuniću za 15 koševa bilo je dovoljno 18 minuta na parketu, a Ljubo Prgomet dodao je 14. Sasvim dovoljno da sve prođe praktički bez ikakvog uzbuđenja.

Nakon što je prvu dionicu zaključila sa 16 koševa viška, Gorica je do poluvremena još malo povećala tu prednost, otišla na odmor sa 50-31, a nakon tri minute nastavka otišla je i na velikih plus 26. Najveća prednost zabilježena je nešto više od četiri minute prije kraja, kad je semafor pokazivao apsolutno nedostižnih 89-61. Na kraju je završilo na 23 razlike s protivnikom koji je u prvom dijelu prvenstva iz Velike Gorice ispraćen s minus 30.

Nakon ove pobjede Gorica je na omjeru 5-9, to je dovodi na osmo mjesto na tablici, a sljedeći vikend donosi novi veliki izazov. U našu dvoranu dolazi Zadar, u kojem su sigurno svi svjesni kako idu na gostovanje na kojem su ove sezone “nastradali” i Cibona, i Split. Nema sumnje da će Josip Sesar znati pripremiti svoju momčad za jedan ovakav susret, a bilo bi lijepo da njegovim košarkašima pomogne i što više navijača…

 

Sport

Lukavcu zabio i Lukavečki, Kurilovec pao u sedmoj seriji penala i ostao bez finala

Nogometaši Lukavca izborili su finale Kupa Nogometnog središta Velika Gorica nakon boljeg izvođenja jedanaesteraca protiv Kurilovca. Nakon 2-2 u 90 minuta domaćin je na Lukavellu slavio s ukupnih 8-7

Objavljeno

na

Objavio/la

Tri tjedna nakon što smo dobili prvog finalista velikogoričkoga kupa, nakon što su Gradići izborili završnicu ovog natjecanja u sudaru s Poletom iz Buševca, na lukavečkom Lukavellu odigrano je drugo polufinale, sudar između klubova koji se bore za ulogu druge snage turopoljskog nogometa. Lukavec je pred svojim navijačima ugostio Kurilovec, a okupljeni iz oba tabora vidjeli su sadržajnu, dramatičnu i uzbudljivu utakmicu, u kojoj je odluka pala tek nakon izvođenja jedanaesteraca. Na “lutriji” su na kraju sretniji i spretniji bili domaćini, pa će 12. lipnja na buševečkom Zvrniku finale igrati Lukavec i Gradići.

Iako, nisu ni Kurilovčani bili daleko od ulaska u finale. Dapače, najmanje polovica ovoga ogleda pripala je Kurilovčanima, koji su u prvom poluvremenu bili bolja momčad, imali više šansi i dobrih situacija, pa su i na predah otišli s vodstvom. Iako, tih 1-0, do kojih je Kurilovec došao golom Luke Sedlačeka, nije idealno oslikalo prvih 45 minuta, budući da je opća ocjena kako ne bi bilo nezasluženo da je prednost gostiju uoči odmora bili i veća, značajnija.

Lukavčani su uspjeli preživjeti to prvo poluvrijeme, u svlačionici su se presložili, trener Idrizi napravio je i neke promjene, što je donijelo i promjenu odnosa snaga na terenu. Lukavčani su se konsolidirali, preuzeli kontrolu nad utakmicom, a preko Antuna Grozdeka uspjeli i izjednačiti. Efikasni ofenzivac Lukavca iskoristio je pogrešku gostujuće obrane, sam izašao pred vratara i poslao loptu u mrežu za izjednačenje.

Kurilovec je pronašao način za odgovor na nešto bolju prezentaciju Lukavca i uspio opet povesti nakon što je nadahnuti Sedlaček golu dodao i asistenciju. Centaršut u sredinu bio je idealan i Kurilovčani su golom glavom Frana Krste Lukavečkog došli do nove prednosti, koju ni ovoga puta nisu uspjeli sačuvati. Ponovno je koban po goste bio Grozdek, koji je drugim golom postavio konačnih 2-2.

Moglo se to i promijeniti, svoje prilike u završnici su imali i jedni i drugi, no mreže se više nisu tresle i odluka je padala s bijele točke, nakon raspucavanja. Kurilovčani su zapucali svoj treći penal, a Lukavčani su u petoj seriji propustili prvu meč loptu. Serija je tako nastavljena, obje momčadi realizirale su svoj prvi sljedeći pokušaj, da bi Kurilovčani zapucali drugi, a Marijan Grdenić pogodio za prolazak Lukavca u finale.

Bit će to 12. lipnja na Zvrniku finale Kupa NS Velika Gorica, ali i finale sezone, posljednja utakmica prije odlaska na nogometno ljetovanje.

 

0-1, 1-1, 1-2, 2-2

Kurilovec puno bolje ušao u utakmici, na poluvremenu bilo 0-1, a moglo je biti i više, Lukavec se izrotirao, napravio neke zamjene, puno bolje za domaćina, izjednačili iz njihove greške, preuzeli inicijativu, kurilovec uveo nove igrače, dobro rotirali, Sedlaček zabio prvi, asistirao za drugi, bio jako dobar

prvi gol, desni bočni krivo dodavanje, dubinska na sedlačeka, pa grozdek početkom drugog, stoperi razigravali, pogriješili, Grozdek jedan na jedan s golmanom.

lukavec stisnuo, knežić na sedlačeka, centrirao, glavom za 1-2

za 2-2 iz penala, Grozdek pucao iz voleja, lopta u ruku, penal, sudac Marinčević iz Mičevca

stisnuo lukavec do kraja, imao dvije dobre šanse, nešto i kurilovec, završilo 2-2

lukavec fulao jedan (rašić), kurilovec fulao treći, lukavec peti, raspucavanje, i jedni i drugi zabili prvi, onda oni fulali, preko gola, marijan grdenić zabio za pobjedu

prvo poluvrijeme kurilovec puno bolji

finale 12. lipnja, buševec

šest tjedana slobodno, prvenstvo 24. kolovoza

Nastavite čitati

Kultura

FOTO Dance Explosion – medalje i diplome u 29 finala

Objavljeno

na

Objavio/la

Plesna manifestacija Dance Explosion (29. svibnja do 02. lipnja 2024.) u organizaciji Plesnog kluba Megablast i Hrvatskog Show dance saveza (HSDS) startao je jučer (srijeda) u Sportskoj dvorani srednjih škola u Velikoj Gorici (od 9:00 do 21 sat).

Velika Gorica, 29.05.2024. Dance Explosion. Foto: David Jolić/cityportal.hr

Prvog dana natjecala su se samo djeca u kategorijama solo, parovi, grupe i formacije u plesovima: balet, show dance, jazz dance, modern/contemporary, musica/theatre, lyrical. Medalje i zahvalnice dodijeljene su za ukupno 29 finala.

Velika Gorica, 29.05.2024. Dance Explosion. Foto: David Jolić/cityportal.hr

Voditelj programa je Tomislav Novosel, a sve se odvija pod budnim okom Gordana Križaja, alfa&omega Megablasta.

Velika Gorica, 29.05.2024. Dance Explosion. Foto: David Jolić/cityportal.hr

HSDS je nacionalni plesni Savez osnovan s ciljem unapređenja i razvitka plesne scene u disciplinama uličnih, umjetničkih i parovnih plesova.

Velika Gorica, 29.05.2024. Dance Explosion. Foto: David Jolić/cityportal.hr

Velika Gorica, 29.05.2024. Dance Explosion. Foto: David Jolić/cityportal.hr

HSDS organizacijom svojih natjecanja okuplja plesače svih dobnih skupina u svrhu postizanja vrhunskih rezultata u sljedećim plesnim disciplinama: ulični plesovi (hip hop, break dance, poping, disci dance, street show), umjetnički plesovi (show dance, step, moderni/suvremeni, jazz dance, step), parovni plesovi (salsa, argentina tango, bachata, disco fox).

Galerija fotografija

Nastavite čitati

Sport

FOTO Mraclin u najefikasnijoj utakmici sezone ‘pregazio’ Moslavac!

Pred 110 gledatelja i navijača Mraclin je pobijedio goste iz Popovače rezultatom 7: 1 !

Objavljeno

na

Objavio/la

Mraclin je odigrao najefikasniju utakmicu ove sezone, dvoboj za prestiž, jer gosti iz Popovače uoči utakmice bili su dva boda viška, a kako su i Rugvičani poraženi u Gradićima mraclinska momčad zasjela je na četvrtu poziciju poretka. Uz to blistao je i domaći veznjak Filip Dianežević – tri gola i dvije asistencije.

U prvom dijelu utakmica je otvorena zicerom za domaće, u 7. minuti Marjanović je imao ogled “oči u oči” protiv vratara gostiju koji je izašao kao pobjednik. U 12. minuti Kos je kasnio u petercu na loptu djelić sekunde. Tek u 29. minuti na centaršut Kaurina u srce šesnaesterca, Dianežević prima i smiruje loptu te poentira za vodstvo.

Mraclin je drugu dionicu dvoboja odigrao perfektno.

Na 2:0 povisio je sigurnom egzekucijom iz penala Dianežević, prethodno je Ždinjak u kaznenom prostoru pokosio Marjanovića. Desetak minuta kasnije Matić s lijeve strane pronalazi pred golom Smolkovića koji rezultat podiže na 3:0.

U 71. minuti gosti su pogodili prečku, točnije njihov igrač Sabljak. U 74. minuti najbolji pojedinac susreta Dianežević podvalio je okomitu lopta za Sudara, njegov izlazak na golmana gostiju završava pogotkom za nedostižnih i zasluženih 4:0.

Kod gola za 5:0, Kos se vješto probio u šesnaesterac, asistirao Dianeževiću, slijedi njegov okret i nizak udarac ispod vratara. Potom je u 80. minuti Marjanović s desne strane uputio lijep ubačaj na drugu stranu gdje iz voleja nisko loptu poklapa Kos i pogađa u mrežu Moslavca.

Gosti su do počasnog gola došli iz prekida, lopta je ubačena pred domaći gol, a Sabljak je glavom sprema pod prečku. Pola minute prije zadnjeg sučevog zvižduka golijadu završava Kos, još jednom asistencijom Dianeževića napadač Mraclina Kos niskim poentiranjem u malu mrežicu stavlja rezultatski točku na “i” svojim drugim golom, za najefikasniju utakmicu Mraclina ove sezone.

 

IV. NL SREDIŠTE ZAGREB – B , 28. kolo

MRACLIN – MOSLAVAC 7:1

SRC Nova graba. Gledatelja 110

Sudac: Sopić (Samobor). Pomoćnici: Jukić (Farkaševac) i Jantoljak (Vrbovec).

STRIJELCI: 1:0 – Dianežević (29), 2:0 – Dianežević (56 – 11 m), 3:0 – Smolković (67), 4:0 – Sudar (74), 5:0 – Dianežević (77), 6:0 – I. Kos (80), 6:1 – Sabljak (88) , 7:1 – I. Kos (90).

MRACLIN: Dražić, Grižić (od 64. Borovac), J. Domitrović, Rajič, Marjanović, Smolković (od 68. Sudar), Rakas, Dianežević, Matić, Kaurin (od 85. Perić), I. Kos. TRENER: Tomislav Škrinjarić.

MOSLAVAC: Sliško, Sertić, Burić, Bartolić, Acel (od 82. Pavličević), Ždinjak, Cink (od 64. Malekinušić), Krznarić, Sabljak, Filipović, Bekavac. TRENER: Davor Kunert.

 

 

 

 

 

Nastavite čitati

Sport

FOTO 3.proljetna odbojkaška liga (ž) – Rookie 2024

Objavljeno

na

Objavio/la

Proljetna odbojkaška liga startala je početkom svibnja (04./05.05.2024.) na 4 destinacije. Ovogodišnju razvojnu ligu (kadetkinje, juniorke), njeno 3. izdanje, na 1. okupljanju  započelo je 12 ženskih odbojkaških klubova iz tri županije (Karlovačka, Sisačko-moslavačka, Zagrebačka) i Grada Zagreba. Igrano je po skupinama u Dugoj Resi, Velikoj Gorici, Sunji i Lekeniku.

3.proljetna odbojkašk liga (ž) – Rookie 2024. Foto: OKVG

3.proljetna odbojkašk liga (ž) – Rookie 2024. Foto: OKVG

Drugo okupljanje bilo je u Sisku (11. svibnja), a utakmice 3. okupljanja odigrane su u Glini i Dubravi. Završno 4. okupljanje bit će u Petrinji (nedjelja, 09. lipnja 2024.) kada će najuspješnijima biti uručeni pehari i medalje.

3.proljetna odbojkašk liga (ž) – Rookie 2024. Foto: OKVG

Prije završnice klubovi koji su odigrali manje utakmica dogovorili su odigravanja odgođenih susreta, tako da će na kraju u Petrinji biti poznat kompletan konačni redoslijed.

3.proljetna odbojkaška liga (ž) – Rookie 2024

Redoslijed nakon tri okupljanja: 1. OK Velika Gorica 1 (8 8 0 23:1 16), 2. OK Plavi zmaj (7 6 1 19:2 12), 3. OK Petrinja (7 5 2 14:7 10), 4. OK Velika Gorica 2 (7 5 2 14:7 10), 5. OK Sunja (7 5 2 13:8 10), 6. OK Kravarsko (7 3 4 10:11 6), 7. OK Pešćenica (5 2 3 6:9 4), 8. HAOK Dubrava (7 2 5 8:13 4), 9. OK Glina (8 2 6 7:17 4), 10. OK Feniks (7 1 6 4:17 2), 11. OK Sisak (7 1 6 3:18 2), 12. OK Kelteks (5 1 4 2:13 2).

Galerija fotografija

Nastavite čitati

Sport

Počelo “čišćenje” svlačionice: Danac i Nizozemac više ne stanuju u Gorici

Alexander Munksgaard i Sven Blummel više nisu igrači našeg prvoligaša, objavili su iz kluba, a budući da je od ranije poznato da u Osijek odlazi Marko Soldo, jasno je da su promjene u kadru trenera Vidovića krenule vrlo brzo po završetku sezone

Objavljeno

na

Objavio/la

Četiri dana nakon što je HNK Gorica odradila svoju posljednju utakmicu u sezoni, dva dana nakon što je spektakularnom proslavom Dinamova naslova prvaka i definitivno spuštena zavjesa na prvenstvenu kampanju 2023/24., počele su stizati prve vijesti s Gradskog stadiona. Na njemu vlada mir i tišina, sve je nekako utihnulo, iako mlađe kategorije i dalje odrađuju svoje treninge, ali gore na katu ipak se radi, odnosno priprema za novu, zasad vrlo neizvjesnu sezonu.

“Branič Alexander Munksgaard i krilni napadač Sven Blummel više nisu igrači HNK Gorice”, objavljeno je iz kluba u utorak, čime je započeo niz koji će sasvim sigurno uključivati još neka imena.

Danski branič i nizozemski ofenzivac tako su spakirali svoje stvari i čekirali kartu u jednome smjeru, spremni da potraže nove sredine, nove izazove, nove prilike. Ni jedan ni drugi, zajednička je ocjena svih imalo upućenih, prilike koje im je pružala Gorica nisu iskoristili i zato ni najmanje ne iznenađuje vijest o rastanku nakon samo jedne sezone.

Alex Munksgaard došao je iz norveške lige, sa solidnim CV-jem, s djevojkom Hrvaticom, ali i sa željom da se etablira na desnoj strani obrambene četvorke. Dobio je sasvim dovoljno minuta, najveći dio sezone bio je prvi izbor na poziciji desnog beka, ali ničime nije uvjerio hrvatsku i velikogoričku nogometnu javnost da je on taj. Skupio je 30 nastupa za Goricu, neke utakmice odigrao i vrlo pristojno, ali daleko je to od razine koja se očekuje od stranca koji dolazi u statusu pojačanja.

Ta konstatacija još i više vrijedi za Svena Blummela, još jednog igrača u zrelim nogometnim godinama, koji nije došao kao perspektiva, nego kao momentalno pojačanje. Unatoč tri postignuta gola, Nizozemac niti u jednom trenutku nije pokazao da doista može biti pojačanje, pa će ostati upamćen isključivo po ta tri bljeska u obliku zabijenih golova, ali i po krucijalnoj ulozi u isključenju kapetana Mrzljaka u prvoj proljetnoj utakmici protiv Rijeke. Na njega je nasrnuo Bruno Goda, njega je Mrzljak išao štititi, da bi na kraju dobio crveni karton, i to nakon što je već označen kraj utakmice.

Ukratko, za njima navijači Gorice neće previše žaliti, neće ih se posebno dugo ni pamtiti, a ni oni neće svoje goričke epizode pohraniti u pozitivne ladice svoje memorije. Priznali su i u klubu vrlo brzo da su pogriješili njihovim dovođenjem, odavno je bilo jasno da se ni Blummelu ni Munksgaardu neće produživati ugovor…

Uz njih dvojicu, u Goricu se više neće vraćati ni Marko Soldo, mladi vezni igrač koji je došao na posudbu iz Dinama, a od ovog će ljeta postati igrač Osijeka. Navodno je u pitanju odšteta od 400.000 eura, a zasad nije poznato hoće li i Gorica nešto zaraditi od svega toga, odnosno je li u njegov ugovor o posudbi ugrađena i stavka o postotku od prvog sljedećeg transfera. On je odradio puno bolju, uspješniju i pamtljiviju epizodu nego prethodna dvojica, što transfer u sve ambiciozniji, ali i mafijaškim napadom na vozilo sportskog direktora potreseni Osijek.

Na odlasku je i još jedan bivši igrač Dinama, još jedan 19-godišnjak, napadač Lenny Ilečić. U posljednje vrijeme nema ga ni na mapi, daleko je od konkurencije za momčad, što također ne spada u iznenađenje s obzirom na ono što je pokazao tijekom ove sezone. Određene kvalitete ima, prije svega u fizičkom smislu, ali Lenny nije pokazao da je u ovom trenutku igrač za prvoligaške domete.

Pitanje je i što će biti s Gabrijelom Rukavinom, zimskom prinovom također iz Dinama, no njegova je situacija ipak kudikamo drukčija. Ovog proljeća sin Tomislava Rukavine je pokazao da ima vrlo zanimljiv potencijal, no i on je bio na posudbi i sad je sve pitanje dogovora, procjene, uvjeta… Dojam koji je ostavio govori da bi bilo dobro i za njega i za Goricu da se zajednička priča nastavi, no zasad je sve i dalje otvoreno.

Cijelom nizu igrača istječu ugovori, barem prema podacima s Transfermarkta, koji kaže da s krajem ove sezone igrači Gorice više neće biti ni Tim Matavž, Dino Štiglec, Filip Mrzljak, Jan Paolo Debijađi… Zasad nema vijesti o eventualnom dogovoru o nastavku suradnje s bilo kojim od njih, pri čemu su Mrzljak i Štiglec puno ozbiljnije opcije za ostanak od Matavža i pogotovo Debijađija, koji hitno mora tražiti minute i priliku za dokazivanje, što ove sezone nije mogao dobiti.

U toj cijeloj priči važno je dodati kako ugovor istječe i sportskom direktoru Mariju Brkljači, čovjeku koji bi se trebao baviti kreiranjem kadra za sljedeću godinu, a u klubu se nadaju da će otići i još poneki igrač. To se, naravno, odnosi na igrače koji bi mogli biti zanimljivi na tržištu, u prvom redu moglo bi se raditi o Josipu Mitroviću, Jurici Prširu, Krešimiru Krizmaniću i Ivanu Baniću. Hoće li, kad i za kolike odštete netko od njih doista otići, doznat ćemo u danima, tjednima i mjesecima pred nama.

U svakom slučaju, promjene u goričkoj svlačionici su krenule, a sasvim sigurno bit će ih još. Čeka nas dugo i sadržajno nogometno ljeto u našem prvoligašu…

Nastavite čitati

Reporter 437 - 23.05.2024.

Facebook

Izdvojeno