Novosti Sport Događanja

Jakirović: Luda utakmica!

04.02.2019. / Damir Žbulj

Nogometaši Gorice ostvarili su spektakularnu pobjedu na gostovanju kod Rijeke na Rujevici te su na savršeni način krenuli u drugi dio ove povijesne prvoligaške sezone.

Trener Sergej Jakirović dobro je 'presložio' momčad nakon odlaska ponajboljeg igrača Atiemwena i Gorica je ponovno pokazala kako je sjajna ekipa i kako ne ovisi previše o jednom nogometašu.

-->> [VIDEO] Preokret za pamćenje! Goričani prvi ove sezone srušili Rijeku na Rujevici!

Dvoboj s Rijekom to je najbolje pokazao...

"Luda utakmica! Gledatelji su došli na svoje, jer su obje ekipe pružile maksimum u ovim teškim uvjetima. Dobro smo ušli u dvoboj, mogli smo povesti, ali smo nakon toga mogli primiti još tri komada. Dočekali smo jedanaesterac, izjednačili i to nas je 'dignulo'. Na poluvremenu smo se konsolidirali i znali smo da će Rijeci doći na 'naplatu' umor od utakmice koju su igrali u srijedu u Koprivnici. Čekali smo svoju šansu, zabili i vidjelo se da je Rijeka nakon toga potonula," analizirao je trener Jakirović.

"Čestitam svojim igračima, prezadovoljan sam. Dali su sve od sebe, ovo im je najbolja nagrada," naglasio je.

"Ulaskom Maloče smo se stabilizirali, Suk je dobro odradio posao na Pavičiću i na kraju je Lovrić potvrdio pobjedu. Ne znam što bi se dogodilo da smo s 2:1 ušli u završnicu. Mislim kako smo ipak zasluženo pobijedili, postigli smo tri pogotka Rijeci na Rujevici!"

Goričani su i dalje na petoj poziciji, ali im drugi Osijek, treća Lokomotiva i četvrta Rijeka 'bježe' tek četiri boda.

"Mislim kako je to sjajno za našu ligu. Nitko se ne može opustiti, a nadam se kako ćemo mi nastaviti u ovakvom ritmu."

Velikogorički prvoligaš je i u Rijeci imala podršku s tribina...

"Na utakmici je bilo i naših navijača, ljudi su se identificirali s klubom i ipak je to najveća nagrada," poručio je Jakir.

U idućem kolu na rasporedu je novo gostovanje, u subotu od 15 sati kod Slaven Belupa.

Zbog kartona Jakirović neće moći računati na Mchedlishvilija i Miyu, no, uvjereni smo kako će stručni stožer pronaći najbolje rješenja i kako ćemo u Koprivnici ponovno gledati Goricu u pravom izdanju.

 

Podijeli