Novosti Sport Događanja

[VIDEO] Još četiri dana do najzabavnije utrke u gradu

11.02.2019. / Romana Šimek

Pripreme za 3. Turopoljsku fašničku utrku u punom su jeku pa tako naše maskote, Pajcek, Luk i Žir, kako bi uspjeli zgrabiti ključeve Grada već naporno vježbaju. Oni to, dakako, ne mogu sami i zato Turistička zajednica grada Velike Gorice i Maraton klub Velika Gorica (MKVG) pozivaju baš Vas. 

Godine ni atletska sprema nisu važni, dobrodošli su baš svi, a jedini uvjet je imati neki fašnički rekvizit poput otkačene perike, šminke ili plašta koji će vam pomoći da preletite ostale suparnike. Dužina utrke je oko 600 metara po već označenim stazama gradskog parka.

Okupljanje maskiranih trkača bit će u samom centru Velike Gorice, u gradskom parku pored Muzeja Turopolja. Prvim koracima sa starta službeno će se označiti početak najluđe zabave u gradu - fašničkog razdoblja.

Prijaviti se možete putem Online obrasca ili od 11:00 sati ispred samog Centra za posjetitelje.

Na startnoj liniji trebate biti točno u podne, a ono što je važno napomenuti, sudjelovanje u utrci i početku karnevala je u potpunosti besplatno.

Tri najbrže maske, u muškoj i ženskoj kategoriji dobivaju simbolične nagrade, a rezultat svih sudionika utrke TZVG i MKVG će objaviti na svojim mrežnim stranicama.

Treba dotrčati, maznuti ključeve (i koju krafnu) i zauzeti tron. Evo kako to izgleda u ovotjednom videu:

 

 

Podijeli