Novosti Sport Događanja

Povećane naknade za treće te četvrto i svako sljedeće dijete

11.02.2019. / Petar Brnada

Na prijedlog velikogoričke Hrvatske stranke prave kao partnera u vladajućoj gradskoj koaliciji, gradonačelnik Dražen Barišić krajem protekle godine potpisao je Odluku o povećanju naknada za novorođenu djecu na području Velike Gorice.

Tako s prvim danom siječnja 2019. godine, jednokratna naknada za treće dijete u obitelji iznosi 10.000 kuna, dok će naknada za četvrto i svako sljedeće dijete iznositi 15.000 kuna, na što su pravaši iznimno ponosni.

-Jedna od najvažnijih programskih smjernica Hrvatske stranke prava - Velika Gorica, oduvijek je bila pronatalitetna politika. Slijedom toga smo se, kao partner u velikogoričkoj vladajućoj koaliciji, zalagali za znatnije povećanje jednokratnih naknada za novorođenčad koje su u našem gradu do danas bile na razini nedostojnoj veličine i važnosti grada kao što je Velika Gorica, a sve kako bi time potakli rast i širenje obitelji- poručili su pravaši iz Podružnice „Mladen Amstrong Grof“ kojom predsjeda Lucijan Maslać, ujedno i gorički gradski vijećnik.

Kako su dodali iz HSP-a, ovim pravaškim demografskim mjerama Velika Gorica svrstana je među lokalne jedinice koje najviše izdvajaju za novorođene.

Podijeli