Novosti Sport Događanja

Ribničani okupili 64 vatrogasne ekipe na Kupu Franje Mikulina

17.02.2019. / Juraj Odrčić

Dugogodišnji tajnik DVD-a Ribnica Franjo Mikulin ostavio je duboki trag među ribničkim vatrogascima, a oni su mu to vratili organizacijom vatrogasnog Kupa koji nosi upravo njegovo ime. Do sada najmasovnije izdanje memorijala, peto po redu, održano je jučer u dvorani Osnovne škole Novo Čiče gdje su se u natjecanju u brzinskom spajanju usisnog voda okušale 64 ekipe, 52 seniorske te 12 u kategoriji mladeži.

- Natjecanje mladeži po prvi je puta uvedeno prošle godine, jer mladež ima drugačiju vježbu u ljetnom periodu. Kako bi zadržali kontinuitet rada tijekom čitave godine, a ovo im je u ulaz u budućnost vatrogasnih vježbi, odlučili smo i mi uključiti mladež - rekao nam je zapovjednik DVD-a Ribnica Mario Stipetić.

Petom izdanju Kupa Franje Mikulina odazvale su se ekipe iz deset županija što je pokazatelj da je ovaj Kup među najjačima u Hrvatskoj - po broju ekipa, ali i kvaliteti. Naime, tijekom cijelog dana isticalo se zadovoljstvo natjecateljskih ekipa razinom organizacije.

- Odazivom ekipa smo zadovoljni, jer smo probili magičnu brojku od prijavljenih 50 ekipa koliko nam ih se do sada prijavljivalo. Ovo je znak da je naše društvo prepoznato kao društvo koje je vježbovno zbog čega se na ovaj Kup svi rado odazivaju- istaknuo je Stipetić.

Nakon natjecanja u dvorani Osnovne škole Novo Čiče, druženje i zabava vatrogasaca uz podjelu priznanja najuspješnijima održana je u Vatrogasnom domu u Ribnici.

Najbolje ekipe Kupa Franje Mikulina su:

MLADEŽ ŽENE: 1. DVD Granešina, 2. DVD Kuče, 3. DVD Buševec

MLADEŽ MUŠKI: 1. DVD Ribnica, 2. DVD Novo Čiče, 3. DVD Rugvica II

ŽENE A: 1. DVD Sveta Nedelja, 2. DVD Strmec Bukevski, 3. DVD Kuče II

MUŠKI A: 1. DVD Andrilovec, 2. DVD Bešlinec, 3. DVD Trebarjevo Desno

ŽENE B: 1. DVD Turopolje, 2. DVD Leskovec I, 3. DVD Leskovec II

MUŠKI B: 1. DVD Strmec Bukevski, 2. DVD Leskovec, 3. DVD Šćepanje

SUPERKUP ŽENE: 1. DVD Turopolje, 2. DVD Strmec Bukevski, 3. DVD Sveta Nedelja

SUPERKUP MUŠKI: 1. 1. DVD Andrilovec, 2. DVD Bešlinec, 3. DVD Trebarjevo Desno

 

Galerija slika

Ribničani okupili 64 vatrogasne ekipe na Kupu Franje Mikulina Ribničani okupili 64 vatrogasne ekipe na Kupu Franje Mikulina Ribničani okupili 64 vatrogasne ekipe na Kupu Franje Mikulina Ribničani okupili 64 vatrogasne ekipe na Kupu Franje Mikulina Ribničani okupili 64 vatrogasne ekipe na Kupu Franje Mikulina Ribničani okupili 64 vatrogasne ekipe na Kupu Franje Mikulina Ribničani okupili 64 vatrogasne ekipe na Kupu Franje Mikulina

Podijeli