Novosti Sport Događanja

Huanito iz Velike Mlake u kući imao laboratorij za marihuanu

02.03.2019. / Juraj Odrčić

Policijski službenici Policijske uprave zagrebačke dovršili su kriminalističko istraživanje nad 28-godišnjakom zbog osnova sumnje da je počinio kazneno djelo „Neovlaštena proizvodnja i promet drogama“.

Sumnja se da je osumnjičeni s ciljem proizvodnje marihuane i ulja konoplje tipa droga marihuana, od siječnja 2018. godine do veljače 2019. godine u stanu obiteljske kuće u Velikoj Mlaki, uporabom uređaja za emitiranje svijetlosti, filtriranje i ventilaciju zraka stvorio uvjete za kontrolirani uzgoj bilja, u kojem je sadio konoplju tipa droga marihuana. Nakon sazrijevanja ju je sušio i usitnjavao, te je od tako proizvedene marihuane ekstrahiranjem proizvodio ulje, dok je ostatak marihuane prepakiravao i zajedno s uljem preprodavao.

U stanu u improviziranom laboratoriju za uzgoj bilja pronađeno je 33 komada stabljika konoplje tipa droga marihuana, visine od 10 do 75 cm, 252 grama sušenog lišća konoplje tipa droga marihuana, 2,2 grama marihuane i 0,1 ml ulja konoplje tipa droga marihuana. 

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja osumnjičeni je predan pritvorskom nadzorniku, a kaznena prijava je dostavljena Općinskom državnom odvjetništvu u Velikoj Gorici.

Podijeli