Novosti Sport Događanja

Jaglaci i ruže za Goričanke: 'Hvala vam za sve što nam pružate u životu'

08.03.2019. / Romana Šimek

U svijetu se već 110. godina različitim manifestacijama obilježava Međunarodni Dan žena. Prvi Dan žena obilježen je 8. ožujka 1909. godine u SAD-u deklaracijom koju je donijela Socijalistička partija Amerike. Taj dan predstavlja povijesnu borbu žena za ravnopravnost kojom su izborile pravo glasa, pravo na obrazovanje, pravo na odabir majčinstva, pravo na obnašanje svih funkcija u društvu te sva temeljna prava osigurana zakonima.

Gradonačelnik Velike Gorice Dražen Barišić i njegovi zamjenici Ervin Kolarec i Krešimir Ačkar danas su na Tržnom centru sugrađankama, ali i pokojem muškarcu, dijelili sadnice velikogoričke ruže i jaglace. Neke bi crvene, neke žute, ali baš svakoj je poklonjeni cvijet donio osmijeh na lice.

-Tradiocionalno Međunarodni Dan žena obilježava se i kod nas u našoj Velikoj Gorici, drago nam je da možemo i taj dan, ali i sve ostale dane, našim ženama, majkama, sestrama, našim kćerkama, svim drugim bakama čestitati njihov dan, da im se na neki način zahvalimo, kao što trebamo i svaki dan za sve ono štu su pružile i pružaju nam u našim životima- istaknuo je gradonačelnik Dražen Barišić.

U Velikoj Gorici žene prevladavaju i u brojkama, pa tako grad broji nešto više od 32,000 građanki. Bile su mnogobrojnije i na tržnici, a gradonačelnik je istaknuo važnost educiranja ženske populacije, od vrtićkih dana pa kroz školovanje, ali i na važnost zdravstvene edukacije.

-Nadam se da u našoj Velikoj Gorici za žene postoje različiti interesi i da postoje mjesta gdje mogu zadovoljiti društvene potrebe, ali i potrebe koje se tiču prije svega zdravlja- zaključno je poručio Barišić.

Tržni centar prepun cvijeća i Goričana, osim lokalnih OPG-ovaca upotpunili su i predstavnici HNS-a, SDP-a te Stranke rada i solidarnosti koji su u vrlo kratkom roku podijelili sve s bogato popunjenih štandova.

Podsjećamo, Kino Gorica časti sve drage žene besplatnom kartom za film Kapetanica Marvel, koji se prikazuje još danas i sutra u 18 sati. 

Galerija slika

Jaglaci i ruže za Goričanke: 'Hvala vam za sve što nam pružate u životu' Jaglaci i ruže za Goričanke: 'Hvala vam za sve što nam pružate u životu' Jaglaci i ruže za Goričanke: 'Hvala vam za sve što nam pružate u životu' Jaglaci i ruže za Goričanke: 'Hvala vam za sve što nam pružate u životu' Jaglaci i ruže za Goričanke: 'Hvala vam za sve što nam pružate u životu' Jaglaci i ruže za Goričanke: 'Hvala vam za sve što nam pružate u životu' Jaglaci i ruže za Goričanke: 'Hvala vam za sve što nam pružate u životu' Jaglaci i ruže za Goričanke: 'Hvala vam za sve što nam pružate u životu' Jaglaci i ruže za Goričanke: 'Hvala vam za sve što nam pružate u životu' Jaglaci i ruže za Goričanke: 'Hvala vam za sve što nam pružate u životu' Jaglaci i ruže za Goričanke: 'Hvala vam za sve što nam pružate u životu' Jaglaci i ruže za Goričanke: 'Hvala vam za sve što nam pružate u životu' Jaglaci i ruže za Goričanke: 'Hvala vam za sve što nam pružate u životu' Jaglaci i ruže za Goričanke: 'Hvala vam za sve što nam pružate u životu' Jaglaci i ruže za Goričanke: 'Hvala vam za sve što nam pružate u životu' Jaglaci i ruže za Goričanke: 'Hvala vam za sve što nam pružate u životu' Jaglaci i ruže za Goričanke: 'Hvala vam za sve što nam pružate u životu' Jaglaci i ruže za Goričanke: 'Hvala vam za sve što nam pružate u životu' Jaglaci i ruže za Goričanke: 'Hvala vam za sve što nam pružate u životu' Jaglaci i ruže za Goričanke: 'Hvala vam za sve što nam pružate u životu' Jaglaci i ruže za Goričanke: 'Hvala vam za sve što nam pružate u životu' Jaglaci i ruže za Goričanke: 'Hvala vam za sve što nam pružate u životu' Jaglaci i ruže za Goričanke: 'Hvala vam za sve što nam pružate u životu' Jaglaci i ruže za Goričanke: 'Hvala vam za sve što nam pružate u životu' Jaglaci i ruže za Goričanke: 'Hvala vam za sve što nam pružate u životu' Jaglaci i ruže za Goričanke: 'Hvala vam za sve što nam pružate u životu' Jaglaci i ruže za Goričanke: 'Hvala vam za sve što nam pružate u životu' Jaglaci i ruže za Goričanke: 'Hvala vam za sve što nam pružate u životu' Jaglaci i ruže za Goričanke: 'Hvala vam za sve što nam pružate u životu' Jaglaci i ruže za Goričanke: 'Hvala vam za sve što nam pružate u životu'

Podijeli