Novosti Sport Događanja

Jakirović: Možemo samo nagađati što nas čeka u Puli

08.03.2019. / Damir Žbulj

Nogometaše Gorice u subotu od 17.30 sati očekuje zahtjevno gostovanje u Puli kod Istre 1961, koja je prije nekoliko dana promijenila trenera i na klupu dovela Igora Cvitanovića i koja se grčevito bori za prvoligaški opstanak.

U prva dva međusobna dvoboja ovih suparnika slavili su gosti, s identičnih 2:0, Gorica na Aldo Drosini i Puljani na našem Gradskom stadionu.

"Potpisao bih odmah da mi sad dobijemo, makar da ponovno izgubimo u Gorici," kroz šalu je naglasio strateg Goričana.

"Kad smo mi tada dobili u Puli utakmica je bila 50-50. Prvi smo uspjeli zabiti gol i nakon toga smo mirno priveli utakmicu kraju, ali isto tako oni su nas dobili doma. Možda momčadska igra nije njihova jača strana, ali imaju puno dobrih pojedinaca. Dosta su nepredvidljivi, 'divlji' i teško se pripremiti za njih. Imaju velik kadar, stigao im je novi trener i možemo samo nagađati što nas čeka tamo," dodao je.

Nadamo se kako će se tradicija nastaviti i kako će Sergej Jakirović pronaći način da njegova ekipa nastaviti sa sjajnim rezultatima na gostovanjima i kako će se iz Pule vratiti sa sva tri boda.

"U jako smo dobrom stanju, napravili smo kroz tjedan sve što smo planirali. Protiv Rudeša smo napokon pobijedili doma i 'probili led', a sad s optimizmom gledamo na gostovanje u Puli. Istra je u svojim problemima, osvojili su malo bodova, došao im je četvrti trener u sedam mjeseci. Pripremili smo se koliko god je to moguće, ali je pitanje kako će oni igrati. Svjesni smo da trener Cvitanović nema puno vremena, ali ja gledam samo svoju ekipu i ako ćemo se prezentirati kao u prethodna dva kola mislim da se možemo nadati pozitivnom rezultatu."

Jakirović jako dobro zna Igora Cvitanovića...

"On je najbolji strijelac u povijesti Dinama, dokazao se na terenu, ali ne smijemo zaboraviti kako je on dva puta bio pomoćnik u Dinamu, i Zoranu Mamiću i Branku Ivankoviću. S juniorskom ekipom je osvojio sve živo. Gaji napadački nogomet, igra za gol više i zato očekujem kako će nas napasti i kako će dosta riskirati. Nemaju što više čekati, 13 kola je do kraja i svaki bod im je bitan. Igor je jako dobar posao radio i u trećeligašu Dubravi, a zajedno smo kolege na trenerskoj akademiji. Čak je i bio i na mom treningu nedavno, tako da se zezamo da znamo kako ćemo igrati."

"U ovoj ligi svi znaju kako igra Gorica pa im je opet teško s nama. Nadam se pozitivnom rezultatu, iako sam svjestan kako će biti teško, jer ovdje svatko može dobiti svakog," naglasio je Jakirović. 

Senegalac Cherif Ndiaye je u prošlom kolu zabio dva pogotka, no, to ne znači da će ponovno igrati od prve minute.

"Možda ćemo igrati isto kao i protiv Rudeša, a možda će biti i novina. Cherif je zaslužio svoju priliku, od prvog dana se razvija i brzo se prilagodio na naš sustav. Vidi se da je 'gladan' igre. Smatrao sam da protiv Rudeša moramo preuzeti dodatni rizik s dva napadača i nadam se kako će u budućnosti on još više pridonijeti našoj igri i da će zabijati golove. Naravno, momčad je ta koja ga izbaci u prilike i nadam se kako će se dobro nadopunjavati sa Zwolinskim."

ČESTITKA BJELICI I DINAMU

Veličanstvena pobjeda Dinama nad Benficom omogućila je hrvatskom nogometu od sezone 2020./2021. čak pet predstavnika u Europi, dva u kvalifikacijama Lige prvaka i tri u Europskoj ligi. Gorica je već jasno iskazala svoje ambicije i ovo će biti dodatni poticaj za razvoj i daljnji rad u našem prvoligašu...

"Poslao sam poruku treneru Bjelici i čestitao mu na svemu što je napravio ove sezone s Dinamom. Uspio je napraviti ozbiljnu ekipu koja se može nositi sa svima u Europi. Vrhunska partija i pobjeda protiv Benfice smo je to potvrdila. Dinamo je bio bliže drugom golu nego gosti izjednačenju. Veliki sam optimist i nadam se kako će se njegovi momci uspjeti tamo obraniti, daj Bože da zabiju još koji gol i da na kraju prođu jaku Benficu," poručio je za kraj trener Gorice. 

U petak 24. kolo HT Prve lige otvaraju Rudeš i Inter u Kranjčevićevoj ulici. U subotu još Hajduk gostuje u Koprivnici, dok u nedjelju Osijek dočekuje Lokomotivu, a na Maksimiru veliki derbi igraju Dinamo i Rijeka.

HT Prva liga:
2. Rijeka 23 12 8 3 42:22 44
3. Osijek 23 12 5 6 41:23 41
4. Lokomotiva Zagreb 23 10 7 6 36:21 37
5. HNK Gorica 23 10 5 8 31:28 35
6. Hajduk Split 23 8 10 5 33:27 34
7. Slaven Belupo 23 3 13 7 24:32 22
8. Inter Zaprešić 23 6 3 14 24:51 21
9. Istra 1961 23 4 5 14 21:40 17
10. Rudeš 23 0 4 19 15:58 4 

 

Podijeli