Novosti Sport Događanja

Uz zabranu približavanja: Nasilnik oteo ženu (48) pa ju teško ozlijedio

12.03.2019. / Petar Brnada

Policijska uprava zagrebačka dovršila je kriminalističko istraživanje nad 48-godišnjim muškarcem iz Velike Gorice koji je u noći s petka na subotu oteo svoju vršnjakinju te joj uz prijetnje u automobilu nanio teške tjelesne ozljede.

Kako su naveli iz PUZ-a, muškarac je dok mu je na snazi bila izrečena mjera nadležnog državnog odvjetništva zabrane približavanja 48-godišnjakinji i zabrana uspostavljanja ili održavanja veze s njom, došao do njezinog osobnog automobila kojeg je parkirala na području Novog Zagreba nakon čega ju je protiv njene volje odvezao autom u smjeru Velike Gorice.

-Kada je vidio oštećenu koja se približavala vozilu, zapovjedio je da mu preda ključeve vozila i zaprijetio, a nakon što mu je oštećena dala ključeve vozila nastavio joj je prijetiti te zatražio da sjedne na mjesto suvozača, što je oštećena iz straha za svoj život i napravila. Nakon što je sjeo na mjesto vozača krenuo je voziti njezin automobil, a ujedno i tijekom vožnje nastavio upućivati prijetnje pri čemu ju je više puta udario u glavu te joj ograničio slobodu kretanja i odvezao ih u smjeru Velike Gorice gdje je parkirao i gdje su ga uhitili policijski službenici- izvijestili su iz policije.

Liječnička pomoć 48-godišnjoj ženi pružena je u KBC Zagreb, gdje je utvrđeno da je teško ozlijeđena.

Po dovršenom kriminalističkom istraživanju osumnjičeni je predan pritvorskom nadzorniku, a posebno izvješće dostavljeno je Općinskom državnom odvjetništvu u Novom Zagrebu, kazali su iz PUZ-a.

Podijeli