Home Izdvojeno Olovke u ruke! Počeo natječaj za naj pismo

Olovke u ruke! Počeo natječaj za naj pismo

Ovogodišnji natječaj tematski je vezan uz glazbu i to povodom 130. obljetnice rođenja Franje pl. Lučića te nosi naziv "Maestro, muzika!"

PODIJELITE

Pred nama je još jedan, već poznati i vrlo kreativni natječaj koji Gradska knjižnica ostvaruje s Hrvatskom poštom. Riječ je o natjkečaju „Pišem ti pismo…“ raspisan povodom  Svjetskog dana pisanja pisama, 11. svibnja.

Ovogodišnji natječaj tematski je vezan uz glazbu i to povodom 130. obljetnice rođenja skladatelja i glazbenog pedagoga, župana Plemenite općine Turopolje Franje pl. Lučića. Osim što je kao turopoljski župan potaknuo osnivanje brojnih knjižnica i čitaonica diljem Turopolja, Hrvatskoj i svijetu ostavio je i niz nezaboravnih notnih zapisa.

Glazba kao nadahnuće, glazba kao lijek, glazba kao užitak, a nekima i kao razlog za život… Od malih nogu družimo se s glazbom, uz nju odrastamo i sazrijevamo, ona je uz nas u najvažnijim trenucima života.

Pismo treba biti napisano rukom (ako ste u mogućnosti priložite i tiskanu kopiju teksta pisma) i poslano putem pošte na adresu knjižnice uz naznaku natječaja i kategorije u kojoj se natječete. Ove godine nagradit ćemo natjecatelje u tri kategorije: Naj pismo odraslih, Naj srednjoškolsko pismo i Naj dječje pismo.

Kad pismo napišete šaljete na adresu:

Gradska knjižnica Velika Gorica, natječaj Pišem ti pismo

Zagrebačka 37, 10410 Velika Gorica

Pismo treba biti potpisano šifrom koju sami odaberete.
U istu kovertu zajedno s pismom stavite i zasebnu manju zatvorenu kovertu s istom šifrom u kojoj ćete navesti svoje podatke: ime i prezime, grad iz kojeg pišete, e-mail adresu i kontakt broj telefona kako bismo vas mogli obavijestiti o rezultatima natječaja.
Natječaj je otvoren od 1. do 30. travnja 2019., rezultati natječaja bit će objavljeni na web stranici knjižnice, dok će se dodjela nagrada i priznanja održati u subotu, 11. svibnja  u Gradskoj knjižnici.

Za više detalja kliknite ovdje.