Novosti Sport Događanja

Umjetnički se izrazite kroz glazbu i pismo te sudjelujte u nagradnom natječaju

01.04.2019. / Romana Šimek

„Pišem ti pismo…“ natječaj je Gradske knjižnice Velika Gorica koji se u suradnji s Hrvatskom poštom raspisuje svake godine u travnju povodom Svjetskog dana pisanja pisama, a koji se obilježava se 11. svibnja s ciljem razvijanja pismenosti, ali i podsjećanja na pomalo zaboravljenu, starinsku vještinu pisanja pisama.

Ovogodišnji natječaj tematski je vezan uz glazbu i to povodom 130. obljetnice rođenja skladatelja i glazbenog pedagoga, župana Plemenite općine Turopolje Franje pl. Lučića, rodom iz sela Kuče. Osim što je kao turopoljski župan potaknuo osnivanje brojnih knjižnica i čitaonica diljem Turopolja, Hrvatskoj i svijetu ostavio je i niz nezaboravnih notnih zapisa – od autorskih skladbi do umjetničkih glazbenih obrada tradicionalnih napjeva.

Zaboravite e-mailove, komentiranje na društvenim mrežama ili mobitele, u ruke ovaj put uzmite klasičan papir, olovku i saberite sve ono što želite prenijeti onima koji su vam bitni. Oslobodite svoju maštu i kreativnost te jednostavno – pišite! Osim što ćete se, vjerujemo, zabaviti osmišljavajući svoja pisma, ako vaše pismo bude izabrano kao jedno od naj pisama, možete osvojiti i vrijedne nagrade Hrvatske pošte i Gradske knjižnice Velika Gorica.

Pravila natječaja možete pročitati OVDJE.

O naj pismima odlučit će prosudbeno povjerenstvo u sastavu: književnica Nada Mihoković-Kumrić, glazbena pedagoginja i glazbenica Ana Lovrenčić i knjižničarka Gradske knjižnice Velika Gorica Ivana Grubačević. Rezultati natječaja bit će objavljeni na web stranici knjižnice, a svi sudionici bit će osobno obaviješteni. Nagrade osiguravaju Gradska knjižnica Velika Gorica i Hrvatska pošta, a u pitanju su knjige i vrijedni filatelistički materijali koji će vam omogućiti da postanete i ostanete ljubitelji pisanja pisama.

Dodjela nagrada i priznanja održat će se u subotu, 11. svibnja 2019. u Gradskoj knjižnici Velika Gorica, Središnjem odjelu za odrasle, Zagrebačka 37.

 

Podijeli