Regionalna konferencija “Energetska vizija za budućnost”

Zagrebačka županija u suradnji s Poslovnim dnevnikom i  REGEA-om organizira Regionalnu konferenciju pod nazivom “Energetska vizija za budućnost” koja će se održati u srijedu, 3. travnja 2019. godine u hotelu „International“ (Miramarska 24, Zagreb) s početkom u 10:00 sati.

Na samom početku konferenciju će pozdravnim govorima otvoriti glavni urednik Poslovnog dnevnika Vladimir Nišević, župan Zagrebačke županije Stjepan Kožić i direktor Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost Dubravko Ponoš.

Nakon toga slijede prezentacije, a prvu će održati Velimir Kokot, pročelnik Upravnog odjela za fondove Europske unije, regionalnu i međunarodnu suradnju. Kokot će predstaviti rezultate dosadašnjih realiziranih projekata energetske obnove na području Zagrebačke županije. Drugu prezentaciju će održati Julije Domac, ravnatelj Regionalne energetske agencije Sjeverozapadne Hrvatske (REGEA) koji će prezentirati strategiju za buduće razdoblje i Dugoročni program izgradnje, dogradnje i obnove zgrada Zagrebačke županije.

Na panel diskusiji raspravljat će se o nacionalnoj energetskoj strategiji, mogućnostima za korištenje sredstava iz EU fondova u razdoblju 2021.-2027., realiziranim projektima i primjerima najbolje prakse.  Sudionici panela su: zamjenica župana Zagrebačke županije Nadica Žužak, direktor Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost Dubravko Ponoš, ravnatelj REGEA-e Julie Domac, župan Karlovačke županije Damir Jelić i župan Krapinsko-zagorske županije Željko Kolar.