Home Izdvojeno Počinju Dani dječjih vrtića

Počinju Dani dječjih vrtića

Ovogodišnji program posvećen je stvaranju otvorenog vrtića u kojem su sretni i kompetentni i djeca i odrasli

PODIJELITE

U Velikoj Gorici sutra počinju Dani dječjih vrtića koji će potrajati 2. i 3.travnja. Ovogodišnji Dani dječjih vrtića posvećeni su primarno onima koji rade s djecom rane i predškolske dobi, ulozi odgojitelja, stvaranju otvorenog vrtića u kojem su sretni i kompetentni i djeca i odrasli.

U programu je najavljen i stručni skup pod nazivom “Sretni i kompetentni u inovativnom i otvorenom dječjem vrtiću” uz pokroviteljstvo Ministarstva znanosti i obrazovanja i Grada Velike Gorice. Stručni skup namijenjen je odgojiteljima, učiteljima i stručnim suradnicima iz odgojno-obrazovnih ustanova kao i drugim stručnjacima koji se bave ranim i predškolskim odgojem i obrazovanjem. Tema skupa podrazumijeva predstavljanje različitih načina rada s djecom i roditeljima u dječjim vrtićima koji razvijaju vlastite autentične koncepte djelovanja u širem kontekstu zajednice. Cilj Stručnog skupa je razmjena iskustava i dobre prakse kao i prezentacija suvremenih znanja i spoznaja iz područja predškolske djelatnosti.

“Ovime se nastoji unaprijediti kontinuirana briga o djeci, jer je dostupan i kvalitetan sustav predškolskog odgoja društveni mehanizam koji poboljšava i unapređuje kvalitetu života djece, njihovih obitelji, ali i svih građana zajednice”, poručuju iz vrtića.