Novosti Sport Događanja

Predstavljene mjere i poticajni programi za obrtnike i poduzetnike

01.04.2019. / Romana Šimek

Upravni odjel za poduzetništvo, investicije i fondove Europske unije u petak je održao radionicu za poduzetnike na kojoj su predstavljeni poticajni programi i mjere koje provodi Grad Velika Gorica i Zagrebačka županija, kao i usluge koje poduzetnicima u razvoju njihova poslovanja nudi Razvojna agencija VE-GO-RA.

Ispunjena dvorana najbolje je pokazala da postoji veliki interes za ova pitanja, a isto nam je i potvrdio i pročelnik Domagoj Ilečić naglasivši da su programi osmišljeni upravo za same poduzetnike - od sufinanciranja nabave opreme, edukacije zaposlenika, potpora za tradicijske i deficitarne obrte do pomoći u prijavi prema EU fondovima.

- Unazad dvije godine vidimo veliki interes i sve veći broj zahtjeva i prijava na ove programe, a time i Grad povećava proračunska sredstava za ova područja. Nažalost, na području EU fondova još nismo na razini jer sami poduzetnici su koncentrirani da se bave svojom primarnom djelatnosti i nemaju vremena pripremati projekte. Zato je Grad Velika Gorica osnovao Razvojnu agenciju koja treba biti podrška u prijavi takvih projekata, a kao Grad sufinanciramo i projektnu dokumentaciju da tvrtke i obrte potaknemo na uključenje u EU fondove - kaže Ilečić.

Grad Velika Gorica svoje mjere i aktivnosti za razvoj obrtništva, malo i srednjeg poduzetništva podijelio je u četiri područja: Programe dodjele bespovratnih financijskih sredstava; Program obrazovanja - stvaranje poduzetništvu usmjerenog kadra; Poduzetničku infrastrukturu i Poduzetničku potpornu instituciju odnosno spomenutu agenciju VE-GO-RA na čijim internetskim stranicama možete pratiti natječaje u tijeku.

Podijeli