Novosti Sport Događanja

Poziv volonterima na čišćenje Ježevog jezera u Novom Čiču

02.04.2019. / Romana Šimek

ŠRU Odra Velika Gorica, KUD Novo Čiče, Agroeduka te DVD Novo Čiče organiziraju novu akciju ‘Očistimo smeće s naših jezera’ kao dio projekta financiran od Grada Velike Gorice, u subotu 13. travnja. Projekt je objedinjen sa županijskim projektom ‘Divljim odlagalištima nije mjesto u prirodnim divljinama’.

-U jesenskoj akciji sudjelovalo je oko 120 volontera. Svatko je to napravio na način na koji je najbolje mogao. Neki obilascima i dojavama, neki mehanizacijom, koja je ovog puta bila u službi prirode, a neki svojim vrijednim rukama. U toj je akciji u jesen 2018. godine prikupljeno 27 tona smeća!!! Zamislite koliki smo teret skinuli sa leđa prirode čiji smo neraskidivi dio- poručuju iz Športsko ribolovne udruge Odra


#Trashtag akcija/kraj sajmišta

Uslijed neočekivano velikog odaziva i pozamašnih količina otpada akcija je na natječaju Coca Cole 'Od izvora do mora' nagrađena prvim mjestom na razini Republike Hrvatske za što su primili nagradu i priznanje.

-Našu će akciju ponovno podržati Coca Cola osiguravajući kape, majice vreće i rukavice za sve sudionike, grad Velika Gorica sa svojim službama, MO Novo Čiče, a uključit će se Hrvatske šume i lovačke udruge. Pozivamo i vas da se dolaskom i svojim doprinosom, koliko god malen on bio, uključite u ovu aktivnost, kako bismo sebi i svojim potomcima ostavili čišći i ljepši okoliš. Pokažimo da i ove godine možemo puno napraviti!- poručuju iz ŠRU Odra


#Trashtag akcija/rezultat čišćenja

Akcija čišćenja Ježevog jezera u Novom Čiču organizira se 13. travnja, a okupljanje volontera je u 9 sati.

Pozivamo sve goričane da se uključe u ovu akciju i uz malo vremena i truda pomognu očistiti naš okoliš. Tihana i Jelena iz naše prijašnje priče već su odlučile sudjelovati, čekamo i tebe!

 

Podijeli