Novosti Sport Događanja

Migranti i na goričkom području: Šestorica privedena

02.04.2019. / Romana Šimek

Nakon što smo u redakciju zaprimili nekoliko dojava sugrađana o viđanju migranata na području Velike Gorice kontaktirali smo Policijsku upravu zagrebačku iz koje nam je stigla potvrda o uhićenjima na goričkom području.

Kako su nam potvrdili, proteklog petka, 29. ožujka, policija je privela četvoricu državljana Turske te dva državljana Bosne i Hercegovine na goričkom području, a zbog ilegalnog prelaska granice.

- Provedenim upravnim postupkom državljanima Turske je izdano rješenjem o protjerivanju, dok je nad državljanima Bosne i Hercegovine provedeno kriminalističko istraživanje zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela „Protuzakonito ulaženje, kretanje i boravak u Republici Hrvatskoj, drugoj državi članici Europske unije ili potpisnici Schengenskog sporazuma" - odgovorili su iz PU zagrebačke te dodali da su nakon dovršenog kriminalističkog istraživanju predani pritvorskom nadzorniku, dok je Općinskom državnom odvjetništvu Velika Gorica podnesena kaznena prijava.

Obzirom da je karlovačko područje, kao jedna od najintenzivnijih ruta ilegalnog kretanja migranata iz Bosne i Hercegovine kroz Hrvatsku prema Sloveniji, pod pojačanim nadzorom policije i nadležnih službi, izgledno je da migranti pokušavaju pronaći nove rute prema Europi, a upravo šansu vide prolaskom kroz južno velikogoričko područje. 

Prema dojavama naših čitatelja, migranti su nedavno viđeni u Gudcima te Dubrancu, a prema neslužbenim informacijama provalili su i u crkvu u mjestu Bučica, nedaleko Pokupskog, gdje su i prenoćili. 

Podsjetimo, manja skupina migranata iz Sirije krajem veljače je uhvaćena i u Lekeniku čime se potvrđuje da su sve učestaliji pokušaji prolaska velikogoričkim područjem. 

foto: Marko Jurinec/PIXSELL

 

Podijeli