Novosti Sport Događanja

Udruga umjetnika SPARK o 18 godina djelovanja na Matičinom četvrtku

03.04.2019. / Romana Šimek

Ogranak Matice hrvatske u Velikoj Gorici organizira još jedan Matičin četvrtak na kojem će svoju aktivnost predstaviti Udruga umjetnika “SPARK” iz Velike Gorice.

O Udruzi i njenom djelovanju od 2000. do 2018. godine govorit će Nevenka Lang, predsjednica te njeni članovi.

Dođite i poslušajte što su sve uspjeli učiniti kroz osamnaest godina, na predavanju u Muzeju Turopolja, 4. travnja s početkom u 19 sati.

O Udruzi

2000. godine organizirane su poetske tribine u caffe baru „Spark“ u Pleškoj ulici. Poetske tribine nazvane su Jutra poezije, da bi već 2002. godine bila registrirana udruga pod nazivom Udruga umjetnika „Spark“. Cilj osnivača bio je okupljanje umjetnika raznih profila: najprije pjesnika, prozaista, a potom slikara, glazbenika i dr.

Udruga je imala uspona i padova, no održala se do danas. Do sada je ugostila mnoge, manje ili više poznate, osobe iz kulturnog miljea te bila poticaj mnogima da naprave prve korake na svom umjetničkom putu.

Udruga je ponosna na suradnji s mnogim srodnim udrugama, društvima i KUD-ovima diljem Hrvatske, kao i na sudjelovanju na skoro svim kulturnim događanjima u Turopolju i Velikoj Gorici.



Podijeli