Novosti Sport Događanja

Turopoljski izviđači na Bundeku postali mali znanstvenici

04.04.2019. / Romana Šimek

Turopoljska udruga skauta provela je dan u prirodi i to na Bundeku, proučavajući svojstva vode, ali prvenstveno uživajući u proljeću.

-Lijep sunčani dan, ne prevelika gužva, brojna vesela društva na zelenim površinama oko jezera, miris i roštilja i nas 62 s maramom oko vrata (dobro, ne baš svi s maramom, jer neki je tek trebaju dobiti za Jurjevo), bilo je dovoljno za prekrasno proveden dan u prirodi- kažu iz Udruge.

-Brđani su se strateški rasporedili oko jezera, neki u hlad, neki su hvatali boju i glumili spasitelje na plaži, neki su čuvali škrinje za sladoled koje još nisu u funkciji, a neki u lovu za vranama koje su im krale repromaterijal te su dočekivali ekipe poletaraca koje su na sedam lokacija izvodile zanimljive i poučne pokuse s vodom i istraživali njena svojstva. Izviđači su predvođeni načelnicom Jelenom uvježbavali vještine koje će već predstojećeg vikenda prezentirati na Đeboreeu! Dizali su šator, brzinski vezali čvorove i signalizirali zastavicama- dodaju.

Klinci su istražili zašto jaje pluta na slanoj vodi, koliko svijeća gori ispod staklenke, stvorili su mini-tornado u boci, napravili svoju vlastitu kišu, izmjerili gustoću vode te istražili njezin kapilarni učinak. Dokazali su da možemo probušiti vrećicu napunjenu vodom, a da ona iz vrećice ne iscuri!

Bili su vrijedni, puno su istraživali i svašta naučili, a najvažnije - dobro se zabavili! Što su još radili na Bundeku možete pogledati na njihovom webu.

foto: Turopoljska udruga skauta

Galerija slika

Turopoljski izviđači na Bundeku postali mali znanstvenici Turopoljski izviđači na Bundeku postali mali znanstvenici Turopoljski izviđači na Bundeku postali mali znanstvenici Turopoljski izviđači na Bundeku postali mali znanstvenici Turopoljski izviđači na Bundeku postali mali znanstvenici Turopoljski izviđači na Bundeku postali mali znanstvenici Turopoljski izviđači na Bundeku postali mali znanstvenici Turopoljski izviđači na Bundeku postali mali znanstvenici Turopoljski izviđači na Bundeku postali mali znanstvenici

Podijeli