TRAGIČNA NESREĆA

ČOVJEK KOJI JE NEPOSREDNO PRIJE SMRTI VIDIO SPLITSKOG GLUMCA 'Izgledalo je kao da nema snage ići dalje, kao da se premišlja o nečemu'

 Grude online,HNK Split

Nakon što je prekjučer u prometnoj nesreći u Grudama život izgubio glumac Josip Zovko, portal Grude.com prenosi izjavu čovjeka s graničnog prijelaza koji je legendarnog glumca možda posljednji vidio.

Podsjetimo, splitski glumac 48-godišnji Josip Zovko poginuo je u srijedu oko 15 sati na magistralnoj cesti M-6 Grude-Gorica, u mjestu Grudsko Vrilo na način da je iz za sada neobjašnjivih razloga svojim Alfa Romeom splitskih registracijskih oznaka prešao na suprotni kolnički trak u blagom zavoju. U tom trenutku Zovko svojim vozilom udara u Mercedes imotskih registarskih oznaka kojim upravlja M.G. iz hercegovačkog mjesta Gorica, a koje se normalno kreće svojim prometnim trakom u trenutku udara Zovkova vozila u njegovo. Zovko od siline udara pogiba na licu mjesta, a ozlijeđeni M.G. je prebačen najprije u Dom zdravlja Grude, a potom i u Sveučilišnu kliničku bolnicu Mostar gdje je hospitaliziran.

'Kad je nakon zaustavljanja na granici i uredne legitimacije pokušao krenuti automobil je jedva pokrenuo. Nije to izgledalo kao da je neki kvar u autu, nego kao da čovjek nema snage ići dalje, kao da se premišlja o nečemu', rekao je za Grude.com čovjek koji ga je vidio na graničnom prijelazu. Osim što se njemu činilo da sa Zovkom nešto nije u redu, i drugi koji ga poznaju tvrde da on već dvije godine nije bio isti kao prije, a sve se promijenilo nakon ubojstva njegovog brata Ante.

Podsjetimo, u svibnju 2017. godine u Makarskoj je hladnokrvno ubijen glumčev brat Ante. Tada 46-godišnjeg trgovca automobilima likvidirao je njegov poslovni partner Rudolf Ožić Bašić (60) i potom njegovo tijelo bacio u septičku jamu.

Ožić je u Zovka ispalio najprije jedan hitac koji ga je pogodio u srce, a kako se nesretni čovjek nakon toga zarotirao, Ožić je drugi hitac u njega ispalio pogodivši ga u leđa, pisala je tada Slobodna Dalmacija.

'Svi smo u velikom šoku. Za Josipa me vežu najljepši počeci, skupa smo počeli snimati prve hrvatske serije i filmove. Bili smo jako bliski. Izgubio sam svog velikog frenda, svog prijatelja. Razumjeli smo se u svemu. Njegov odlazak velika je tragedija za sve nas', poručio je glumac i njegov kolega Vedran Mlikota.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 02:24