Novosti Sport Događanja

Gorica dočekuje Rijeku: Borit ćemo se do kraja!

05.04.2019. / Damir Žbulj

Veliku Goricu u subotu očekuje novi nogometni spektakl. Na Gradski stadion od 19 sati stiže Rijeka, trenutno drugoplasirana momčad HT Prve lige, ali i jedina ekipa, uz Rudeš, koju je Gorica ove sezone dva puta uspjela pobijediti...

Prije nešto više od dva mjeseca na Rujevici, ali i u listopadu prošle godine na domaćem travnjaku, kad je Matjaž Kek podnio ostavku.

Dolaskom Igora Bišćana Riječani su uhvatili pozitivan ritam, a u posljednjih osam utakmica upisali su šest pobjeda, remi i poraz.

"Stanje u ekipi je dobro, ali moram priznati kako nekoliko igrača ima problema s virozom. Na posljednjem treningu ćemo vidjeti kojih 18 će kandidirati za dvoboj s Rijekom, jer ovo nam je treća utakmica u posljednjih sedam dana. Svjesni smo da smo dosta energetski potrošeni," poručio nam je u najavio trener Gorice Sergej Jakirović.

"Analizirali smo poraz od Lokomotive, znamo gdje nismo bili dobri. U drugom poluvremenu t utakmice smo ipak bili na visokoj razini i to je putokaz kako bismo trebali igrati i protiv Rijeke. Očekuje da budemo u pravom izdanju," dodao je.

"Čeka nas teška utakmica i Rijeci treba odati priznanje. Kolega Bišćan radi vrhunski posao s obzirom na probleme u kojima se nalaze. Igraju isto u gostima i doma, u velikom su naletu, pobjeđuju, makar nekad i ne igraju dobro. No, to je odlika velikih ekipa da mogu riješiti utakmicu u svoju korist."

"Morat ćemo biti savršeni, baš savršeni, kako bismo izvukli pozitivan rezultat," naglasio je Jakir.

Utakmicom protiv Rijeke domaće prvenstvo ulazi u zadnju četvrtinu sezone, a Gorica je i dalje u borbi za Europu.

"Kad rezimiram prve tri dionice natjecanja moram reći kako sam izuzetno ponosan na svoju momčad. Na sve ljude u klube, od onih koji održavaju stadion do sportskog direktora i predsjednika. Moram priznati da smo napravili dobar posao, da smo podignuli letvicu visoko i nekad su naša očekivanja donijela psihološki teret igračima. Trudim se opustiti igrače, da uživaju u svemu što radimo. Mi smo prvi cilj, ostanak u ligi ostvarili, i sve što se događa smatram da nam treba biti poticaj za dalje. Mi još 'rastemo', skupljamo iskustvo, što se možda u nekim situacijama i vidi. Sigurno smo na dobrom putu i sigurno nam je ovo poticaj da radimo još jače, probijamo naše limite i radimo nadogradnju ove momčadi," analizirao je Jakirović.

"Jedini podbačaj bila mi je utakmica doma s Istrom. Tad smo se imali priliku u potpunosti 'ugurati' među četiri najbolje momčadi Hrvatske i nakon toga bismo eventualnim kiksom i dalje ostali pri vrhu. Takav pritisak imala je sada i ova utakmica s Lokomotivom. Nakon analize možda je baš taj psihološki teret prevelik za moju momčad. Ali, nikad ne znate kako će koji igrač reagirati u određenoj situaciji i kako se nose s tim pritiskom," istaknuo je strateg Goričana, koji je još jednom poručio igračima kako ga ne zanimaju stare zasluge.

Pokazao je to i u dvoboju s Lokomotivom, kad je na poluvremenu iz igre izvadio Zwolinskog i Lovrića.

"Možeš dati 50 golova, ali osjetit ću ako igraš privatnu utakmicu. Kod Lovrića je ipak bio drugi problem, osjetio se energetski potrošen. Nije robot, čovjek je. Na meni je da to ja prepoznam i reagiram. Smatram da su igrači koji su ušli da su dali pozitivan impuls."

"Poruka igračima za ubuduće je da stvarno ne gledam tko je što napravio. Mene prošlost ne zanima, nego samo sadašnjost i budućnost. Čim malo popustimo, čim pomislimo da smo nešto postali imamo problema," jasan je bio Jakirović.

"U iduće dvije utakmice koje nas čekaju na Gradskom stadionu mi moramo uzeti četiri boda. Hoćemo li pobijediti Rijeku i odigrati remi sa Slaven Belupom ili obrnuto, sasvim je svejedno. Ako to ne napravimo mi niti ne zaslužujemo biti među četiri na ljestvici i u borbi za Europu, to sam jasno i glasno rekao!"

"Europa je i dalje cilj. Moramo se boriti za nešto pa i ako ne uspijemo u tome sezona će biti sjajna. U klubu su zadovoljni rezultatima koje smo napravili, jer prvi cilj je bio ostanak u Prvoj ligi. Prije početka prvenstva nitko ne bi stavio pet kuna na nas da ćemo biti tu gdje jesmo. Ali zato je nogomet najbolja igra na svijetu. Mogu samo obećati kako će moja ekipa boriti do kraja, kao što se borila i do sada. Nitko mojim igračima nije ništa poklonio i sve smo zaslužili sami!"

"Možda smo mi u nekim trenucima možda još 'premali' za nešto, to neka drugi procjene. Neka 'pročitaju između redova' što sam mislio. Napravit ćemo sva da budemo na kraju što bolje plasirani," zaključio je Jakirović.

U subotu od 16 sati u Zaprešiću Inter dočekuje Lokomotivu, u nedjelju Dinamo gostuje kod Rudeša, a na Poljudu se igra derbi Hajduka i Osijeka. U ponedjeljak će 28. kolo završiti utakmicom Slaven Belupa i Istre 1961.

HT Prva liga:

1. Dinamo Zagreb 27 22 4 1 54:14 70
2. Rijeka 27 15 8 4 50:27 53
3. Osijek 27 13 7 7 48:30 46
4. Lokomotiva Zagreb 27 12 8 7 43:25 44
5. Hajduk Split 27 11 10 6 40:29 43
6. Gorica 27 11 6 10 37:34 39
7. Slaven Belupo 27 4 13 10 28:40 25
8. Inter Zaprešić 27 7 3 17 28:58 24
9. Istra 1961 27 4 5 18 22:49 17
10. Rudeš 27 2 4 21 19:63 10

Podijeli