Grad Velika Gorica

Građani predlažu

Školske zelene površine za djecu ili pse?

Poštovani,

Da li grad ikako može ograničiti pristup psima na školsko igralište OŠ Eugena Kvaternika, i to barem u sjeverozapadnom dijelu tik uz ulaz u školu.
To je prostor koji vrvi djecom za svakog velikog odmora i u kojem djeca uživaju.
U večernjim satima, a vikendom i preko dana, to je mjesto susreta i druženja vlasnika pasa i njihovih ljubimaca, koji onda ostavljaju suvenire našoj djeci za naredni tjedan.
Molim grad kao vlasnika 1/1 predmetne parcele da uključi komunalno redarstvo u rješavanje ovog problema.
U svo dužno poštovanje vlasnicima pasa i njihovim prekrasnim ljubimcima, mislim da naša djeca također zaslužuju kutak za bezbrižnu igru u pauzi nastave, a pogotovo u našem gradu “prijatelju djece”.

S poštovanjem.

Davor Havoić

2 komentara na: Školske zelene površine za djecu ili pse?

  • Daniela Dujmović OJvan

    Poštovani,

    Slažem se s prethodnim gospodinom uz napomenu da je u školskim igralištima zabranjen pristup psima, što se niti u jednoj velikogoričkoj školi ne poštuje.
    Mišljenja sam da u tom dijelu zakazuju ravnatelji koji nisu osigurali da školska igrališta budu zatvorena čak i kada imaju ograde i vrata, a to bi se uz dobru volju moglo organizirati. Eugen Kvaternik konkretno ima dva domara, a uz njih se i za vrijeme nastave šeću po parku vlasnici s psima i tamo četkaju svoje pse i vrše nuždu. I preko vikenda vrata ograde su otvorena.

    Na drugoj razini odgovornosti tu su komunalni redari, intervenirati bi mogao i tzv. policajac u zajednici, a najbolje svi zajedno u koordinaciji. Naime, riječ je o zdravstveno-higijenskom problemu koja predstavlja ugrozu za našu djecu.

    Kao veliki problem vidim i park Franje Tuđmana gdje vlasnici pasa istrčavaju pse, i koji je postao glavno okupljalište pasa, zapravo jedan veliki zahod za pse.
    Pa tako možete često vidjeti scenu da psi mokre i vrše veliku nuždu, a samo nekoliko metara dalje neko malo dijete puzi ili neki dječaci se bacaju po travi dok igraju nogomet. S obzirom da vlasnike pasa ne zanima što tako ugrožavaju sigurnost i zdravlje djece koja isto imaju pravo na zelene površine, mišljenja sam da bi grad isto morao riješiti tu situaciju i jasno odrediti je li to park za obitelj i djecu ili za pse. Naime, zbog nekulture i nebrige mnogih vlasnika pasa (čast izuzecima), suživot nije moguć.

  • Višnja Grubišić

    Poštovani,
    problem okupljanja pasa u parku Franje Tuđmana još do danas nije riješen. Predlažem da komunalni redari preuzmu odgovornost. Jučer sam se u 20 sati vraćala kući kroz Park, sa zaštitnom maskom na licu i vrećicama hrane. Park je bio gotovo prazan. Iznenada su pred mene istrčala dva veća psa lajući, režeći i pokazujući mi zube, spremajući se napasti me. Do tada su trčali livadom i igrali se. Prestravljeno sam povikala: Čiji su ovo psi, neka ih netko zaveže? Iz daljine se javila neka žena koja je do tada nezainteresirano sve promatrala i razgovarala s drugom ženom /očito vlasnicom jednog od agresivnih pasa/. Rekla mi je da mi pas ništa neće i da tako reagira jer se boji MASKE. Jedva da su reagirale i zavezale svoje ljubimce na uzice.
    Smatram da se psi kroz park Dr Franje Tuđmana nesmiju kretati slobodno bez uzice ili pak brnjice ukoliko su opasni po druge ljude.
    U VRIJEME KAD JOŠ NOSIMO ZAŠTITNE MASKE I DRŽIMO SE PROPISANIH MJERA NEOPROSTIVO I NEOPRAVDANO JE PONAŠANJE VLASNICE PSA KOJA JE ZNAJUĆI DA PAS NAPADA LJUDE S MASKOM NA LICU OSTAVILA SVOG LJUBIMCA BEZ KONTROLE I NADZORA. Vrijeme je da se nešto poduzme. U drugim zemljama je zabranjeno i novčano kažnjivo stavljanje kućnih ljubimaca na klupe u parkovima, a kod nas ni o tome nitko ne vodi brigu. Kako ćemo se riješiti KORONE ako se ne pridržavamo mjera zaštite?!
    Sa poštovanjem.

    Višnja Grubišić

Komentar

 

 

Možete koristiti ove HTML tagove

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>