Novosti Sport Događanja

Na sutrašnjoj Razgovaraonici: Imaju li Hrvati smisla za humor?

08.04.2019. / Romana Šimek

Svakog prvog utorka u mjesecu u Gradsku knjižnicu Velike Gorice možete doći i diskutirati o uvijek aktualnim društvenim problemima iz područja kulture, povijesti, umjetnosti, psihologije, zdravlja, odnosa, obrazovanja, tradicije i baštine te svakodnevice koja nas okružuje. Rasprave/razgovori odvijaju se pod vodstvom dviju mentorica, pedagoginje Marije Ajše Peuc i književnice Nade Mihoković Kumrić, a teme biraju na temelju prijedloga sudionika razgovora. Uvodničari se stoga izmjenjuju za svaku pojedinu temu.

„Jel me netko tražio?“, „Tko te šiša!“, „Kako je počeo rat na mom otoku“, „Lud, zbunjen, normalan“, „Na granici“, „Što je muškarac bez brkova?“, kolumne Vedrane Rudan, Zločesta djeca, Radio 101, Robert Knjaz, „Kauboji“, Feral Tribune, Gruntovčani, Fadil Hadžić, Nela Eržišnik ili Goge Bjondina… što je od toga po vašem ukusu? Ili drugim riječima – što vas od toga nasmijava? Igrani filmovi, TV serije, predstave, književna djela, komičari, radijske emisije i sve što pripada humorističnom žanru domaće produkcije tema je travanjske razgovaraonice „Ispeci pa reci!“.

Ovog utorka raspravljat će se o tome koja je zdrava doza humora, može li se humorom nekoga povrijediti i kako, te gdje je ta tanka granica između smiješnog i uvredljivog.

Razgovaraonica traje od 18.00 sati pa dok se ne umorimo, u Gradskoj knjižnici Velika Gorica, Središnjem odjelu za odrasle, Zagrebačka 37. Dobrodošli su svi koje zanima tema, a pritom žele argumentirano raspravljati u okviru grupe za diskusiju. Prethodna prijava nije potrebna.

 

Podijeli