Novosti Sport Događanja

Fuji judašima dolazi olimpijski prvak: 'Volio bih učiti ljude s invaliditetom judo'

12.04.2019. / Romana Šimek

-Volio bih učiti ljude s invaliditetom judo i želio bih za Hrvatsku učiniti nešto lijepo.-

Riječi su to olimpijskog prvaka Satoshi Ishiia koji se javio Judo klubu osoba s invaliditetom "Fuji" sa željom da pomogne Fuji judašima u njihovim nastojanjima da budu što bolji.

-Mi smo, naravno, s velikim oduševljenjem i još većom zahvalnošću prihvatili njegovu ponudu- kažu iz Fujia

-Ovom prilikom najavljujemo gostujućeg Fuji trenera, 28.04., u Velikoj Gorici. Ishii će našim judašima s cerebralnom paralizom podijeliti svoje veliko judo znanje i još veće iskustvo!

Malo je reći da smo ostali bez teksta njegovom nesebičnom inicijativom te vjerujemo da će Fuji judašima ovo iskustvo biti jedna velika motivacija, ne samo u judaškom smislu već i u životnom. Ishii, domo arigato!- napisali su u objavi.

Judo klub osoba s invaliditetom "Fuji" nedavno je sudjelovao na EU Sport Forumu u Bukureštu. Na poziv Europske komisije predstavljali su svoj rad zajedno s druga dva dobitnika prošlogodišnje nagrade.

-Sudjelovanje na EU Sport Forumu bio je pun pogodak za Fuji. Ostvareni su novi kontakti, ponuđene su nam neke suradnje koje moramo razmotriti. Na Forumu je bila i Jane Bridge, dopredsjednica Europske judo unije s kojom smo prilično detaljno porazgovarali o potencijalnim mogućnostima. Svoj rad, a posebno projekt Judo inkluzija koji provodimo predstavili smo i Tiboru Navracsicsu, EU povjereniku za obrazovanje, kulturu, mlade i sport- napisali su iz Fujia.

foto: Judo klub osoba s invaliditetom "Fuji"

Galerija slika

Fuji judašima dolazi olimpijski prvak: 'Volio bih učiti ljude s invaliditetom judo' Fuji judašima dolazi olimpijski prvak: 'Volio bih učiti ljude s invaliditetom judo' Fuji judašima dolazi olimpijski prvak: 'Volio bih učiti ljude s invaliditetom judo' Fuji judašima dolazi olimpijski prvak: 'Volio bih učiti ljude s invaliditetom judo'

Podijeli