Obavijesti

Sport

Komentari 105

Kinezi potpisali! Gorica dobiva stadion od 150 milijuna eura

Kinezi potpisali! Gorica dobiva stadion od 150 milijuna eura
15

Stadion u Velikoj Gorici gradit će kineska kompanija Z-Run WellTon Industry, a velebno zdanje trebalo bi sličiti na Astana Arenu koja je 2009. godine otvorila svoja vrata u Kazahstanu

VIDEO

I Velika Gorica kreće u projekt izgradnje novog stadiona! U petak je potpisan memorandum s kineskim ulagačima i ubrzo bi trebala krenuti izgradnja stadiona koji će vrijediti 150 milijuna eura.

Gradit će ga kineska kompanija Z-Run WellTon Industry, a njihova osnivačica Jiang Yu potpisala je sporazum s velikogoričkim gradonačelnikom Draženom Barišićem i Nenadom Črnkom, predsjednikom NK Gorice i Nogometnog saveza Zagrebačke Županije.

- Grad je prezentirao mogućnosti ulaganja u sportsku infrastrukturu koja podrazumijeva stadion s popratnim sadržajima. Kineska delegacija obišla je i potencijalni teren koji prostorno planski zadovoljava potrebe izgradnje stadiona, i rezultat toga je današnje potpisivanje Sporazuma. Velika Gorica je u posljednjih nekoliko godina postala grad poželjan investitorima i veseli me činjenica da se taj interes proširio i van naših granica te da poslovne namjere iskazuju strani investitori - rekao je Barišić, a Črnko je dodao:

- Sportska infrastruktura koja je i predmet prvih aktivnosti definiranih ovim sporazumom će doprinijeti ne samo boljim uvjetima za rad i natjecanja kako u našoj županiji, tako i u Hrvatskoj, već će i ova buduća suradnja uvjeren sam dati svoj doprinos razvoju nogometa u obje zemlje

Z-Run WellTon Industry će financirati i izgraditi moderan stadion, a kako piše na službenim stranicama grada Velike Gorice, on bi trebao imati 30 tisuća mjesta. Prema nekim izvorima, izgradnja stadiona koštat će 150 milijuna eura, a projekt će se oslanjati na stadion u Kazahstanu, Astana Arenu.

Kazakhstan v Scotland - UEFA Euro 2020 Qualifying - Group I - Astana Arena Kazakhstan v Scotland - UEFA Euro 2020 Qualifying - Group I - Astana Arena

- Infrastruktura koju posjedujete je više nego zadovoljavajuća jer ste povezani s cijelom Hrvatskom, prednost je i blizina Zračne luke, a sviđa nam se i sam izgled Velike Gorice. U vašem Gradu vidimo veliki potencijal, ne samo za izgradnju stadiona već i za ulaganje u razne oblike sportske infrastrukture te u sportsku industriju - rekla je na ranijem sastanku Jiang Yu gradonačelniku Velike Gorice, a nakon potpisivanja memoranduma je poručila:

- Zahvaljujem partnerima iz Kineske jugoistočno europske poslovne asocijacije koji su posredovali kod našeg dolaska u Republiku Hrvatsku. Znamo da hrvatski nogometni navijači očekuju kvalitetniju sportsku infrastrukturu, posebno nogometne stadione i veselimo se što možemo biti dio ovog važnog projekta.

Z-Run WellTon Industry je tvrtka koja osim u Kini ima projekte i u 23 druge zemlje diljem svijeta. Bave se različitim ulaganjima, izgradnjom, a posluje i na području trgovine, prehrane, proizvodnje, poljoprivrede, kulture, zaštite okoliša, rudarstva, liječenja, nekretnina, energije, financija te logistike

Rijeka prva dogovorila suradnju s Kinezima

Velika Gorica je drugi grad u Hrvatskoj koji je dogovorio suradnju s kineskim investitorima. Prije tjedan dana memorandum o izgradnji nove Kantride potpisao je predsjednik Rijeke Damir Mišković s tvrtkom Top International Engineering Corporation. 

- Za godinu dana trebali bi potpisati i konkretan ugovor o realizaciji projekta izgradnje nogometnog stadiona prema Uefinim standardima, hotela i poslovnog centra u Rijeci, a suradnja se možda proširi i na izgradnju marine - rekao je nakon potpisivanja ugovora Luka Ivančić, generalni direktor Rijeke i direktor tvrtke Stadion Kantrida. Projekt kojim bi NK Rijeka dobila novi stadion vrijedit će oko 50 milijuna eura.
 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 105
VIDEO

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.
Treća tenisačica svijeta: 'Hrvati su me nazivali majmunicom i na mene bacali koru od naranče'
IMALA JE 12 GODINA

Treća tenisačica svijeta: 'Hrvati su me nazivali majmunicom i na mene bacali koru od naranče'

Plakala sam tu noć, ali sljedeći sam dan prešla preko toga. Oni vjerojatno nisu odrasli oko ljudi koji se razlikuju od njih. Ne ljutim se zbog toga, rekla je mlada američka tenisačica