SLUŽBENO JE, KINEZI SU POTPISALI - VELIKA GORICA DOBIVA VELEBNI STADION OD 150 MILIJUNA EURA: / Ovako bi trebao izgledati

Image
Foto: Screenshot: You Tube/PIXSELL

Potpisan memorandum za gradnju 150 milijuna eura vrijednog stadiona u Velikoj Gorici

19.4.2019.
14:46
Screenshot: You Tube/PIXSELL
VOYO logo

Kinezi su danas potpisali memorandum za gradnju 150 milijuna eura vrijednog velebnog i modernog stadiona u Velikoj Gorici. Gradit će ga kineska kompanija Z-Run WellTon Industry, a njihova osnivačica Jiang Yu potpisala je sporazum s velikogoričkim gradonačelnikom Draženom Barišićem i Nenadom Črnkom, predsjednikom NK Gorice i Nogometnog saveza Zagrebačke Županije, stoji na web stranici grada Velika Gorica.

Što se tiče stadiona, on bi trebao imati od 30 do 35 tisuća mjesta, a trebao bi biti sličan Astana Areni, koji se nalazi u glavnom gradu Kazahstana, a koji se odnedavno zove Nursultan.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
ŠUKER PROGOVORIO O GORUĆOJ TEMI HR NOGOMETA: /

Šef HNS-a jasno rekao gdje točno treba biti novi stadion

Image
ŠUKER PROGOVORIO O GORUĆOJ TEMI HR NOGOMETA: /

Šef HNS-a jasno rekao gdje točno treba biti novi stadion

Grad prezentirao mogućnosti ulaganja u sportsku infrastrukturu

Svrha Sporazuma je definirati okvir za stranke u suradnji na području namjeravanih ulaganja Z-Runa u sportsku infrastrukturu grada Velike Gorice (osobito ulaganja u nogometnu infrastrukturu, uključujući nogometni stadion i nogometni kamp s pratećim sadržajima te osnivanje Akademije nogometa) i opći razvoj sportske i ostale industrije u Velikoj Gorici i Zagrebačkoj županiji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Grad je prezentirao mogućnosti ulaganja u sportsku infrastrukturu koja podrazumijeva stadion s popratnim sadržajima. Kineska delegacija obišla je i potencijalni teren koji prostorno planski zadovoljava potrebe izgradnje stadiona, i rezultat toga je današnje potpisivanje Sporazuma. Velika Gorica je u posljednjih nekoliko godina postala grad poželjan investitorima i veseli me činjenica da se taj interes proširio i van naših granica te da poslovne namjere iskazuju strani investitori", rekao je Barišić, a Črnko je dodao:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Stadion bi trebao imati od 30 do 35 tisuća mjesta

"Sportska infrastruktura koja je i predmet prvih aktivnosti definiranih ovim sporazumom će doprinijeti ne samo boljim uvjetima za rad i natjecanja kako u našoj županiji, tako i u Hrvatskoj, već će i ova buduća suradnja uvjeren sam dati svoj doprinos razvoju nogometa u obje zemlje".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vrijedi spomenuti kako je Velika Gorica drugi grad u Hrvatskoj koji je dogovorio suradnju s kineskim investitorima. Prije svega tjedan dana memorandum o izgradnji nove Kantride potpisao je predsjednik Rijeke Damir Mišković s tvrtkom Top International Engineering Corporation.

Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo