Novosti Sport Događanja

'Hajdučki' protiv Hajduka: Imamo plan!

26.04.2019. / Damir Žbulj

Nogometaše Gorice u subotu od 16.30 sati na Gradskom stadionu očekuje možda i najvažnija utakmica sezone, ukoliko žele zadržati europske ambicije i ostati u borbi za četvrto mjesto.

U goste im stiže splitski Hajduk, očekuje se novi spektakl na travnjaku, ali i tribinama pa će biti zanimljivo vidjeti može li ekipa Sergeja Jakirovića još jednom ove sezone pomrsiti račune 'velikima'.

Splićani su u fantastičnoj seriji, u posljednjih osam utakmica nakon remija s Goricom na Poljudu upisali su šest pobjeda, poraz od Dinama i 0:0 neodlučeni ishod s Osijekom.

U posljednjem kolu razmontirali su Bišćanovu Rijeku i ne sumnjamo kako u sjajnom raspoloženju stižu u Veliku Goricu. 

Hajduk na ljestvici ima 50 bodova, koliko i Osijek, četiri više od Gorice i šest bodova udaljena Rijeka na drugoj poziciji u ovom trenutku im se ne čini nedostižna.

Možemo se nadati kako će ih naš prvoligaš ponovno malo 'prizemljiti' te se vratiti u neizvjesnu utrku za poziciju koja iduće sezone vodi u Europu.

"Dečki su dobili dva dana slobodno nakon utakmice s Interom za Uskrs. Rekuperirali smo se i posljednja dva dana pripremali za subotu. Svi su na raspolaganju osim Marine i Cherifa, koji su 'kartonirani' te Mathieua, koji ima problema s aduktorom te će preskočiti ovaj dvoboj," najavio je strateg Gorice pa pojasnio:

"Marina će nam najviše nedostajati, on je jedan statistički jedan od najboljih zadnjih veznih u ligi. Dokazano najviše lopti oduzima..."

"Nedostajat će nam i Cherif u napadačkom dijelu, ali smatram da će oni koji uskoče u sastav umjesto njih iskoristiti svoju priliku i opravdati povjerenje."

Jakirović ima recept za Hajduk. Ove sezone Gorica je slavila na Poljudu, a dva dvoboja završila su bez pobjednika: "Čeka nas zanimljiva i teška utakmica. Sigurno da mi imamo neki svoj plan, ali Hajduk ima svoj. Igraju jako dobro cijelo proljeće, digli su razinu svoje forme, zasluženo su na mjestu na kojem su trenutno. Analizirali smo ih, ali i oni su se sigurno pripremili za nas. U prethodne tri utakmice bilo je dosta neizvjesno, uspjeli su nam zabiti samo jedan pogodak, što je dobro...

"Moramo biti kompaktni, disciplinirani i agresivni i onda imamo veliku šansu da susret okrenemo na našu stranu."

Kristijan Lovrić bit će mu ponovno jedan od glavnih aduta...

"Situacija u svlačionici je jako dobra, smatram da je naše zajedništvo može doći do izražaja. Siguran sam kako će utakmica biti zahtjevna, kao i u dosadašnja tri naša dvoboja. Svaka je bila napeta do zadnje sekunde."

"No, oni dolaze na naš stadion i tako se moramo i postaviti . Neka vide da su oni došli kod nas u goste. Nadam se da će prednost domaćeg terena prevladati i da ćemo kao kolektiv, kao ekipa napraviti sve da ostanemo barem neporaženi. To nam je najvažnije, ali vidjet ćemo sve u subotu," zaključio je ofenzivac Gorice.

U petak su Lokomotiva i Istra 1961 odigrali 1:1, što odgovara velikogoričkim nogometašima. U subotu još u Gradskom vrtu Osijek dočekuje Dinamo, u reprizi polufinala Kupa odigranog prije nekoliko dana na Maksimiru. U nedjelju Inter u Zaprešiću od 16.30 sati igra protiv Slaven Belupa, a Rijeka je domaćin Rudešu.

 

Podijeli