Novosti Sport Događanja

Obilježena 29. obljetnica osnutka Gradske organizacije HDZ-a

27.04.2019. / Romana Šimek

Zajedničkom svečanom sjednicom Gradske organizacije HDZ-a Velike Gorice i Županijske organizacije HDZ-a Zagrebačke županije obilježena je 29. obljetnica osnivanja stranke HDZ-a u Velikoj Gorici. Polaganju vijenaca te paljenjem svijeća ispred biste dr. Franju Tuđmanu i Svečanoj sjednici prisustvovao je, osim goričkog vodstva i članova, i glavni tajnik HDZ-a te predsjednik Hrvatskog sabora Gordan Jandroković. Na sjednici je predstavljena i lista kandidata za Europske parlamentarne izbore na kojoj su Karlo Ressler, Sunčana Glavak, Marijana Balić, Stjepan Ribić, Danijel Marušić i Stjepan Adanić.

Najavljen kao najmlađi u povijesti Goričkog HDZ-a, Krešimir Ačkar, predsjednik Gradske organizacije stranke svečanim govorom obratio se okupljenim stranačkim kolegama.

-Ponosni na našu tradiciju i na naše utemeljitelje, čast mi je i zadovoljstvo pozdraviti vas ovdje na našoj svečanoj sjednici. Prvenstveno se obraćam našim utemeljiteljima, našim braniteljima, koji su prije 29. godina imali hrabrosti i odlučnosti osnovati ovu stranku. Dan HDZ-a u našem gradu slavimo s ponosom, zahvalni generacijama naših sugrađana koji su sve ove godine živjeli s našom strankom i stvarali grad po mjeri čovjeka. Ova prepuna dvorana dokaz je naše političke snage- istaknuo je Krešimir Ačkar.

Prisjetili su se 11. veljače 1990. godine, dana kada je osnovana Općinska organizacija HDZ-a, a dobivanjem statusa grada 1995. godine postali su Gradska organizacija.

-Gotovo sve što je u ovom gradu dobro napravljeno u proteklih 20 godina, nosi pečat upravo naše Gradske organizacije. Brojimo više od 2.500 članova, a najveća snaga unutar organizacije jesu naše temeljne organizacije, naša mladež i vjerni članovi koji svake izbore svoje znanje, ugled i trud stave na raspolaganje, odrađujući ono najteže, teren među ljudima- dodao je Ačkar.

-Dominacija u cijelom desetljeću HDZ-a u Velikoj Gorici plod je kvalitete- govori Ačkar.

Drugi domaćin svečane sjednice, predsjednik Županijskog odbora Hrvatske demokratske zajednice Zagrebačke županije dakako je predsjednik Dražen Barišić.

-Dobro došli u najplaviji grad u Republici Hrvatskoj. Od 2009. godine HDZ predvodi Veliku Goricu, naši gradonačelnici, općinski načelnici vode većinu naših gradova i općina u Zagrebačkoj županiji. Dio smo koalicije koja danas ima većinu u županijskoj skupštini, na nama je da preuzimanjem te odgovornosti unaprijedimo Zagrebačku županiju u svim segmentima. Sve veći broj tvrtki otvara svoja sjedišta i radne pogone upravo ovdje, na području županije, neke od njih su IKEA, Lidl, Rimac automobili, Atlantic grupa, Pliva, Kaufland i ostali gospodarski subjekti. U radnim zonama tako posluje više od 500 uspješnih tvrtki- istaknuo je Barišić.

-Za dva mjeseca otvara se i središnji distributivni pogon Hrvatske pošte, čime će Velika Gorica postati dom pošte u Republici Hrvatskoj, gdje će raditi 2.500 zaposlenika. Moram istaknuti kako sav naš rad na gradskim, općinskim i županijskim razinama ima punu potporu Vlade, na državnoj razini, i ministarstvima, premijera Plenkovića, ima punu potporu naših ministara, državnog tajnika te većine u Saboru. To rezultira sve većim interesima za ulaganjem te povlačenjem sredstava iz Europske Unije- dodao je. 

Pred nama su izbori. Izborni ciklus započeo je izborima za EU parlament, nastavlja se predsjedničkim izborima, zatim parlamentarnim izborima 2020. godine te lokalnim izborima 2021. godine.

-Prema istraživanjima javnog mnijenja u ovaj smo ciklus ušli kao jedina velika stranka u Republici Hrvatskoj. Rezultat je to djelovanja aktualne Vlade, ali i stranke na svim razinama našeg cjelokupnog članstva.  Naš je cilj ostvariti pobjedu na svim predstojećim izborima, a osobno sam apsolutno uvjeren da će se to i dogoditi, ne samo u Velikoj Gorici nego diljem županije. Pobjedom na svim izborima, HDZ-ovim vodstvom na svim razinama vlasti u RH te kvalitetnim hrvatskim predstavnicima u institucijama Europske Unije osigurat ćemo političku stabilnost i nastavak razvoja naše domovine. Kao što smo to puno puta napravili, tako ćemo i sada, za našu Hrvatsku, sa srcem do pobjede, sa zajedništvom, pobijediti na ovim, ali i svim predstojećim izborima- zaključno je dodao Barišić.

Galerija slika

Obilježena 29. obljetnica osnutka Gradske organizacije HDZ-a Obilježena 29. obljetnica osnutka Gradske organizacije HDZ-a Obilježena 29. obljetnica osnutka Gradske organizacije HDZ-a Obilježena 29. obljetnica osnutka Gradske organizacije HDZ-a Obilježena 29. obljetnica osnutka Gradske organizacije HDZ-a Obilježena 29. obljetnica osnutka Gradske organizacije HDZ-a Obilježena 29. obljetnica osnutka Gradske organizacije HDZ-a Obilježena 29. obljetnica osnutka Gradske organizacije HDZ-a Obilježena 29. obljetnica osnutka Gradske organizacije HDZ-a Obilježena 29. obljetnica osnutka Gradske organizacije HDZ-a Obilježena 29. obljetnica osnutka Gradske organizacije HDZ-a Obilježena 29. obljetnica osnutka Gradske organizacije HDZ-a Obilježena 29. obljetnica osnutka Gradske organizacije HDZ-a Obilježena 29. obljetnica osnutka Gradske organizacije HDZ-a Obilježena 29. obljetnica osnutka Gradske organizacije HDZ-a Obilježena 29. obljetnica osnutka Gradske organizacije HDZ-a

Podijeli