Novosti Sport Događanja

Judo inkluzija: Olimpijski pobjednik održao trening s Fujijevcima i Pinkyjevcima!

28.04.2019. / Damir Žbulj

Ne dolazi svaki dan olimpijski pobjednik u Veliku Goricu!

Japanski judo majstor Satoshi Ishii, koji je do olimpijskog zlata stigao u Pekingu 2008. godine, ispunio je obećanje te je stigao u naš grad odraditi trening s članovima judo kluba osoba s invaliditetom Fuji i njihovim kolegama iz velikogoričkog Pinkyja.

Svima je to sigurno bilo posebno iskustvo za pamćenje, koje će se prepričavati još tjednima, mjesecima, godinama...

Ishii je član Cro Cop Teama naše legende borilačkog sporta Mirka Filipovića, koji se nažalost nedavno zbog zdravstvenih problema i pretrpljenog lakšeg moždanog udara u veljači morao umiroviti.

No, svoje znanje nesebično prenosi Ishiiju, koji je nedavno dobio i hrvatsko državljanstvo pa se u svojoj, sigurni smo i uspješnoj, MMA karijeri bori pod zastavom Lijepe naše.

Za Satoshijev dolazak na trening Fujijevaca velike zasluge ima Dora Hećimović, inače dugogodišnja judoka Pinkyja i njen otac Boris, koji je dio Cro Cop Teama. Predložili su mu ovu ideju i on ju je sa zadovoljstvom prihvatio.

Ishii je dokazani humanitarac i već je velik dio svojih honorara koje je zaradio u posljednje vrijeme donirao Dječjem domu u Nazorovoj ulici. 

Trening je prošao u opuštenom, ali radnom raspoloženju. Fujijevci i Pinkyjevci su mu pokazali što znaju i kako provode treninge, dok im je on demonstrirao nekoliko svojih 'trikova'. Boljeg judo učitelja nisu ove nedjelje mogli dobiti!

Marina Drašković, pokretačica Fujija, mogla je samo uživati, kao što u svakoj prilici uživaju njeni mali majstori. Naprimjer, večer prije treninga judaši Fujia, njihovi roditelji i treneri proveli su zajedno u Hrvatskom narodnom kazalištu na baletu Petar Pan, predstavi koju su sami članovi odabrali i željeli pogledati...

"Vjerujemo da će Fuji judašima ovo iskustvo biti jedna velika motivacija, ne samo u judaškom smislu već i u životnom. Ishii, domo arigato!"

"Ovo mi je prvo takvo iskustvo. Impresioniran sam i sretan," istaknuo je Ishii na treningu. 

Judo Inkluzija, projekt kojeg sufinancira Europski socijalni fond, pokazao se i ovaj put u svom pravom svjetlu.

 

(Foto: Davorin Visnjic/PIXSELL)

Podijeli