Novosti Sport Događanja

Nastavljaju se besplatni pregledi ranog otkrivenja melanoma

01.05.2019. / Petar Brnada

Zagrebačka županija i u svibnju nastavlja sa sufinanciranjem preventivnog programa ranog otkrivanja zloćudnih tumora kože u sklopu kojega će se u Velikoj Gorici održati tri termina pregleda.

Kako su kazali iz Županije, program će provoditi dermatovenerolozi iz Specijalne bolnice Naftalan u prostorijama Ljekarni Zagrebačke županije, a svoj pregled u Gorici ćete moći obaviti u ljekarni na adresi Kralja Dmitra Zvonimira 5, u Donjoj Lomnici na adresi Školska bb te u Mraclinu, Braće Radića bb.

Pregledi u gradu na rasporedu su u petak, 3. svibnja, u Lomnici 6. svibnja, u Mraclinu 20. svibnja, a telefonske rezervacije termina na brojeve ljekarni koje možete pronaći OVDJE, su obvezne.

Tijekom travnja program se provodio u ljekarnama u Jastrebarskom, Samoboru, Mariji Gorici, Donjoj Lomnici, Mraclinu i Zaprešiću.

-Inače, za provođenje ovog preventivnog programa Zagrebačka je županije u ovoj godini osigurala 70.000 kuna. Ovaj program Zagrebačka županija provodi šestu godinu zaredom, a interes stanovnika Županije je iznimno velik. Prema izvješću Specijalne bolnice Naftalan, u 2018. godini su pregledane 562 osobe s područja Zagrebačke županije, od kojih je na daljnju obradu upućeno njih 76, dok je kod 15 osoba izražena sumnja na karcinom kože- kazali su iz Županije.

Važno je istaknuti da redoviti pregledi kože s ciljem otkrivanja zloćudnih tumora kože u što ranijem stadiju bolesti, otvaraju mogućnosti potpunog izlječenja.

Podijeli