Novosti Sport Događanja

GO SDP-a obilježila Praznik rada u Kurilovcu uz tradicionalnu podjelu graha

01.05.2019. / Romana Šimek

U organizaciji Gradske organizacije SDP-a Velika Gorica u Kurilovcu se 22. godinu za redom proslavio Praznik rada.

-Svim Goričankama i Goričanima, radnicima i svim ljudima dobre volje sretan Praznik rada. Poslužilo nas je lijepo vrijeme, zadovoljni smo odazivom građana, a za njih smo pripremili 1500 porcija graha, no kako mi se čini, tražit će se i porcija više- rekao nam je Ozren Robić, predsjednik GO SDP-a Velika Gorica.

-Drago nam je da možemo ovo priuštiti svima onima koji žive od svoga rada, nadam se da će u budućnosti za taj svoj rad dobiti i poštenu plaću u ovoj našoj zemlji koju bi svi trebali voljeti radom, a ne samo pričom- poručio je Robić.

Čestitkama se pridružio i Neven Karas, predsjednik Gradskog vijeća.

-Svima čestitam Međunarodni praznik rada, zahvaljujem i GO SDP-a Velika Gorica koji tradicionalno svake godine ne propušta obilježiti i proslaviti ovaj dan uz fin ručak- poručio je Karas.

Uz tradicionalni prvosvibanjski ručak posjetitelji su mogli pogledati nastupe sekcija FA Turopolja, a za daljnju zabavu zadužen je bio band ‘DUO Ti i Ja’. Dijelili su se crveni karanfili, a najmlađi posjetitelji mogli su jahati na konjima Konjičkog kluba Agramer.

Podsjetimo, Međunarodni praznik rada obilježava se kao spomen na velike radničke prosvjede održane u Chicagu dana 1. svibnja 1886., kada je u sukobima s policijom poginulo više radnika, a osmero je radnika osuđeno na smrt. U Hrvatskoj se obilježava od 1890. kada su hrvatski radnici istaknuli svoje zahtjeve u znaku tri osmice. Zagrebački su radnici kao uvod u proslavu te godine održali niz štrajkova i skupova. U zgradi Hrvatskoga doma govornici su na velikoj radničkoj skupštini pred 1000 radnika naglašavali: "Mi smo za rad, ali hoćemo živjeti kao ljudi".

Pod sličnom parolom Ne želiš raditi do iznemoglosti? okupila se i Inicijativa ‘67 je previše’ prikupljajući potpise za raspisivanje referenduma o izmjenama Zakona o mirovinskom osiguranju.

 -Ovogodišnje obilježavanje Međunarodnog praznika rada u potpunosti je posvećeno prikupljanju potpisa. Pozivamo vas da nam se pridružite i da 1. svibnja masovno potpišete za referendum kojim ćemo izmijeniti uvjete odlaska u mirovinu.  Dođite do naših štandova koji su postavljeni diljem Hrvatske. Pretvorimo Praznik rada u praznik demokracije. Vrijeme je da građani odlučuju o svojoj budućnosti- poručuju sindikalisti.

Na ostalim gradskim lokacijama danas je vrlo mirno. Nema prometnih gužvi, ulice su ukrašene hrvatskim i gradskim  zastavama, a djeca su došla na svoje jer mogu provesti cijeli ovaj prekrasno sunčani dan u prirodi kroz igru sa svojim roditeljima. 

Galerija slika

GO SDP-a obilježila Praznik rada u Kurilovcu uz tradicionalnu podjelu graha GO SDP-a obilježila Praznik rada u Kurilovcu uz tradicionalnu podjelu graha GO SDP-a obilježila Praznik rada u Kurilovcu uz tradicionalnu podjelu graha GO SDP-a obilježila Praznik rada u Kurilovcu uz tradicionalnu podjelu graha GO SDP-a obilježila Praznik rada u Kurilovcu uz tradicionalnu podjelu graha GO SDP-a obilježila Praznik rada u Kurilovcu uz tradicionalnu podjelu graha GO SDP-a obilježila Praznik rada u Kurilovcu uz tradicionalnu podjelu graha GO SDP-a obilježila Praznik rada u Kurilovcu uz tradicionalnu podjelu graha GO SDP-a obilježila Praznik rada u Kurilovcu uz tradicionalnu podjelu graha GO SDP-a obilježila Praznik rada u Kurilovcu uz tradicionalnu podjelu graha GO SDP-a obilježila Praznik rada u Kurilovcu uz tradicionalnu podjelu graha GO SDP-a obilježila Praznik rada u Kurilovcu uz tradicionalnu podjelu graha GO SDP-a obilježila Praznik rada u Kurilovcu uz tradicionalnu podjelu graha GO SDP-a obilježila Praznik rada u Kurilovcu uz tradicionalnu podjelu graha GO SDP-a obilježila Praznik rada u Kurilovcu uz tradicionalnu podjelu graha GO SDP-a obilježila Praznik rada u Kurilovcu uz tradicionalnu podjelu graha GO SDP-a obilježila Praznik rada u Kurilovcu uz tradicionalnu podjelu graha GO SDP-a obilježila Praznik rada u Kurilovcu uz tradicionalnu podjelu graha GO SDP-a obilježila Praznik rada u Kurilovcu uz tradicionalnu podjelu graha GO SDP-a obilježila Praznik rada u Kurilovcu uz tradicionalnu podjelu graha

Podijeli