Novosti Sport Događanja

Gimnazijalci u Matici pripremaju bogatu glazbeno-scensku večer

02.05.2019. / Petar Brnada

Učenici Gimnazije Velika Gorica za večeras su pripremili bogatu glazbeno-scensku večer na kojoj vas očekuju vrhunske izvedbe pjesama, monologa, filmova te igrokaza kojima su gimnazijalci na brojnim natjecanjima u Hrvatskoj, ali i u Europi predstavljali svoju školu.

Sve se održava u sklopu 3. Susreta VG Gimanzijalaca i Matice Hrvatske, a večer će otvoriti dr. sc. Brankica Žugaj, ravnateljica škole, koja će prezentirati Gimnaziju u projektima EU-a.

U Muzeju Turopolja nastupit će i Djevojački zbor GVG-a, predvođen profesoricom Ivanom Petravić, uz tradicijsku rusku cigansku pjesmu u obradi Svjetlane Glavaš, dok će Katarina Bačurin, Matea Kovačević, Marija Vidović i Bruno Težak prikazati film „White Rose will find you“ kojim su predstavljali Gimnaziju u europskim državama u projektu ERASMUS+ White Rose.

Marijan Tomić izvest će monolog Ahmeda Nurudina prema romanu „Derviš i smrt“ autora Meše Selimovića, kojim je on sudjelovao ove godine na Državnoj smotri Lidrano 2019. uz voditeljicu profesoricu Dubravku Cundeković, a Anamarija Štimac i Lea Anđelković uz vodstvo prof. Andreje Burić predstavit će projekt o glasovanju za EU parlament s filmom 'Ovaj put glasam' koji je pripremila grupa Građanskoga odgoja.

Tin Šaban i Josip Banić pročitat će dvije odabrane pjesme Tina Šabana s kojima je sudjelovao na ovogodišnjem natječaju Goranovo proljeće za učenike (pjesnike) osnovnih i srednjih škola Republike Hrvatske, a na kojemu ga je vodila profesorica Gordana Vlašić.

Mihael Galeković kao baba Bara, Josip Štuban kao susjeda Slava, Nikola Pleše kao Švabica Kata, Lovro Boban kao Barin muž Štef i Dominik Klasnić kao Štefov kum Joža predstavit će se kratkim kajkavskim igrokazom „Pri kamene kleti“ čiji tekst potpisuju David Dianežević i Mihael Galeković, a kao tamburaši GVG-a zasvirat će vam Josip Jurenić, Stjepan i Luka Kos i Patrik Sučec.

Kao i uvijek u sklopu Matičina četvrtka, sve u Muzeju Turopolja započinje u 19 sati, a na vama je da dođete te poslušate ove mlade i talentirane učenike pred kojima je, sigurni smo, još mnoga uspjeha.

Podijeli