NASAMARENA ŽRTVA

KĆI ZADARSKOG UMIROVLJENIKA KOJEG SU OPIJALI I OTELI MU IMOVINU 'Oteli su ga i sve mu uzeli. Sad se boji izaći iz stana'

 
Nakon što su Đurđa i Milan Udorović (u krugu) natjerali Antu da im prepiše stan u Zadru, kao vlasnik se upisao D. B. iz Karlovca

- Ćerce moja, ni sam ne znam što sam proživio. Đurđa, Milan i još neka dvojica su vikali na mene. Maltretirali su me i prijetili mi: ‘Potpiši! Potpiši. Nećeš kući dok ne potpišeš papire’. Nisu mi dali da nikog zovem. Vodili su me kod nekoliko javnih bilježnika po Velikoj Gorici, a na kraju su me u Karlovcu posjeli u autobus za Zadar - objašnjavao je, tresući se kao prut, zadarski umirovljenik Ante (72) lanjskog 8. rujna svojoj kćeri koja je dva dana prije toga policiji prijavila očev nestanak.

Naime, zahvaljujući peteročlanoj skupini prevaranata Ante je ostao bez stana u Zadru od 76 kvadrata i građevinskog zemljišta od 576 četvornih metara u Ražancu.

Prema iznuđenim kupoprodajnim ugovorima koje je potpisao, kako se kasnije otkrilo, mimo znanja i protivno svojoj volji dok su ga opijali alkoholom, stan je varalicama “prodao” za mizernih 40.000 eura, a zemljište za 35.000 kuna. No niti jedne lipe za to nije dobio.

Veliki računi

Antina imovina “teška” gotovo 120.000 eura, na koliko je procijenjena realna vrijednost, trenutačno je predmet sudskog spora čije je ročište zakazano za lipanj jer se D.B., jedan od pet nedavno uhićenih prevaranata, uknjižio na Antin stan i zahtijeva njegovo iseljenje.

Nasamareni umirovljenik, koji je radeći u Maraski stekao skromnu mirovinu, sada strepi od izbacivanja na ulicu iz otetog stana. Boji se izaći iz stana da se netko ne bi uselio u njega. I da ga opet netko ne bi prevario. Njegova kći nam je opisala agoniju koju prolaze.

- Prema ovjerenim kupoprodajnim ugovorima ispada da živimo u tuđem. Vlasnik našeg stana u kojem živimo, i koji nam je jedino što imamo, je D.B., osoba koju ne poznajemo i koja nikada nije bila u stanu, a kamoli da je mog oca vidjela. A sve je krenulo od stanovite Đurđe Udorović koja se početkom prošle godine, negdje u siječnju ili veljači, mom ocu dok je bio u gradu predstavila kao Marija Horvat. U ožujku ga je nagovorila da kupi njoj i sebi mobitel kako bi mogli biti u kontaktu. Moj otac inače nema mobitel, a nije ga ni tada dobio jer je ona uzela oba mobitela koje je otac podigao sklopivši ugovor. Otac nije shvatio da je prevaren. Problemi su počeli već idući mjesec kad su počeli stizati ogromni računi od više tisuća kuna. Pokušavala sam sve to stopirati, ali je teleoperater bio neumoljiv - ispričala je za Jutarnji list kći prevarenog muškarca.

U akciji “mobiteli” u ožujku prošle godine u kafiću na Branimirovoj obali Đurđa i ekipa su Antu častili “žesticom” i opijali ga pa su ga vrlo lako nagovorili da sklopi ukupno tri pretplatnička ugovora i uzme Samsung J7 i dva Huawei P9 Lite.

Osim mobitela, tih je dana nesretni Ante ostao i bez građevinskog zemljišta nakon što su ga u javnobilježničkom uredu u Zadru obmanuli i prisilili da sklopi ugovor o prodaji, koji su kasnije varalice preprodali za 10.000 eura jednom Zagrepčaninu.

Prisilno potpisao

- Upravo zbog tih enormnih računa za mobitele otac je s Đurđom htio dogovoriti da mu sve to podmiri. Obećavala je, uvjeravala ga da ide u banku po novac itd. No vrijeme je prolazilo, a ona mu novac nije davala. I onda, 6. rujna prošle godine u 17.30 sati otac je sjeo u nepoznati auto i nestao. Prijavila sam njegov nestanak policiji. Kasnije sam doznala da je Milan Udorović to popodne kupio ugovore i ispunio ih, a koje je moj otac u Velikoj Gorici prisilno potpisao sutradan. Ne želim ni pomišljati što se još sve moglo dogoditi da je odbio potpisati. U studenome se D.B.uknjižio na naš stan i za tu je uknjižbu navodno netko platio 60.000 kuna. Da smo ostali bez stana, doznali smo u veljači ove godine kad nam je stigao sudski poziv za ročište radi iseljenja temeljem kupoprodajnog ugovora. Mile je oca tjerao da potpisuje, a na kraju stan glasi na treću osobu. Đurđa je sama oca odvezla do Gorice, a Milana, koji joj je inače suprug, ocu je predstavila kao rođaka - kaže nam još Antina kći, ogorčena što je javni bilježnik iz Velike Gorice, Marko J., za razliku od druge kolegice koja je Antu odgovorila, “pokleknuo” pred očitom prevarom.

Ovjerio mu je kupoprodaju stana u Zadru za gotovo trećinu cijene i ništa mu nije bilo sporno.

Trojac iz Karlovca sumnjiče za tri kaznena djela

Osim Milana Udorovića i njegove supruge Đurđe te D.B. koji je ‘kupio’ stan u Zadru, policija je uhitila i F.B. i prijatelja D.Š.. Sumnjiči ih se za prijevaru, iznudu te protupravno oduzimanje slobode. A sve je, kako nam kažu upućeni u problematiku, zapravo zakuhala Đurđa, za koju se sumnja da je dulje vrijeme varala i iskorištavala starije osobe nudeći im razne usluge, ljubavne veze i brakove, čime ih je dovodila u stanje omamljenosti, opijenosti i zablude kako bi im otimala imovinu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
11. travanj 2024 05:19