Home Izdvojeno Raspisan novi natječaj za aglomeraciju

Raspisan novi natječaj za aglomeraciju

Nova procijenjena investicijska vrijednost projekta je oko 617 milijuna kuna, a prijave se otvaraju 26.lipnja

PODIJELITE

Grad Velika Gorica na svojim je stranicama danas objavio kako je raspisan novi natječaj za projekt Aglomeracije Velika Gorica, a pristigle ponude otvorit će 26. lipnja. Nova procijenjena investicijska vrijednost projekta je 616.572.681,00 kn bez PDV-a. U gradu ističu kako je objavi natječaja prethodilo javno savjetovanje, koje je napravljeno nakon izrade Novelacije studije izvedivosti za sustav odvodnje i pročišćavanje otpadnih voda Aglomeracije Velika Gorica s novim procjenama troškova za planirane investicije i sukladno tome ispravljenim opcijskim analizama.

“VG Vodoopskrba je, zajedno s projektantskom kućom, u više navrata obavila stručne konzultacije s Ministarstvom zaštite okoliša i energetike te Hrvatskim vodama, a vezano za opseg potrebnih korekcija, dokumenata i dinamike ponovnog raspisivanja javne nabave za radove izgradnje sustava odvodnje (mreže) i uređaja za pročišćavanje otpadnih voda (UPOV). Sva novelirana studijska dokumentacija se šalje na pregled i odobrenje tijelima Europske komisije (JASPERS)”, stoji u objavi na starnicama Grada.

Podsjetimo, projekt aglomeracije ranije je zaustavljen zbog pristiglih ponuda koje nisu bile u skladu s propozicijama natječaja, odnosno, kako su naveli u VG Vodoopskrbi “ponude su značajno odstupale od procijenjene vrijednosti”. Gradonačlenik Dražen Barišić već je u nekoliko navrata i ranije isticao kako projekt ide i nema vraćanja na staro. Više o toj temi pročitajte OVDJE.