Dan učeničkih zadruga

Puno truda, rada i kreativnosti utkano je u proizvode zadrugara, u sklopu 7. Dana učeničkih zadruga Zagrebačke županije izloženih danas u prostoru OŠ Dragutina Domjanića u Svetom Ivanu Zelini. Sa svojim proizvodima - ukrasnima, uporabnima i jestivima, sudjelovale su 24 zadruge.

- S velikim veseljem podržavamo učeničko zadrugarstvo, vrijedne i marljive učenike i nastavnike. Smatramo da je zadrugarstvo, na neki način, i poticanje poduzetništva. Važno je da se mladi, uz redovito školovanje, bave i kreativnim aktivnostima - obilazeći štandove zadrugara rekla je zamjenica župana Nadica Žužak.

Zbog lošega vremena današnja manifestacija nije, kao sve dosadašnje, održana na otvorenu prostoru (na zelinskom trgu) već u prostoru zelinske osmogodišnje škole.

Prodajno-izložbene štandove obišli su i gradonačelnik Svetog Ivana Zeline Hrvoje Košćec i predsjednica Hrvatske udruge učeničkog zadrugarstva Dragica Benčik. - Želim da u okviru učeničkog zadrugarstva steknete radost koja će vam trebati za život - poručila je zadrugarima D. Benčik.

Zadrugari s prostora Zagrebačke županije među najaktivnijima su u državi, a uspostavljaju i međunarodnu suradnju. S državnih smotri redovito se vraćaju s najsjajnijim priznanjima.