Grad Velika Gorica

Vijesti

Za socijalno-humanitarne, zdravstvene i braniteljske udruge Grad izdvojio milijun kuna

IMG_6632U prostorijama Gradske uprave jutros je gradonačelnik Velike Gorice, Dražen Barišić, uručio ugovore braniteljskim udrugama te udrugama iz područja socijalno – humanitarnih i zdravstvenih djelatnosti za koje je ove godine u proračunu osigurano milijun kuna.

Riječ je o 20 udruga među kojima su Udruga umirovljenika grada Velike Gorice, Sindikat umirovljenika Grada Velike Gorice, Centar za kvalitetu života Forum 50+, Udruga osoba s invaliditetom Suncokret, Udruga Sunčica, Judo klub osoba s invaliditetom Fuji, Udruženje Djeca prva, Udruga Krila ljubavi, Udruga edukacijom protiv raka dojke Zagrebačke županije, Udruga VG dijabetičar, HVIDRA Velika Gorica, Udruga hrvatskih dragovoljaca Domovinskog rata 91., Udruga dragovoljaca i veterana Domovinskog rata, Udruga veterana Domovinskog rata, Udruga pripadnika 153. brigade HV, Udruga nezavisnih dragovoljaca Hrvatske, Udruga roditelja poginulih branitelja, Udruga udovica poginulih hrvatskih branitelja, Udruga hrvatskih branitelja liječenih od PTSP-a te Udruga djece hrvatskih branitelja, a koji već dugi niz godina uspješno surađuju s Gradom.

Ugovori su sklopljeni na temelju Javnog poziva za dodjelu financijskih potpora za programe, projekte udruga iz područja socijalno- humanitarne i zdravstvene djelatnosti te braniteljskih udruga od interesa za Grad Veliku Goricu koji je bio raspisan 31. siječnja te je bio otvoren do 4. ožujka, a okupljene predstavnike udruga uvodno je pozdravio zamjenik gradonačelnika, Ervin Kolarec.

-Gotovo punih deset godina posebno brinemo o kategorijama društva i vašim udrugama koje se bave socijalnom, humanitarnom i zdravstvenom djelatnošću, i naravno o braniteljskim udrugama koje promiču vrijednosti Domovinskog rata. Posebno mi je drago istaknuti da izuzetno kvalitetno surađujemo i da smo praktički u stalnoj komunikaciji sa svima vama u svih ovih 10 godina i da naš gradonačelnik ima sluha i da svake godine povećava ta sredstva jer smo prepoznali vaš kvalitetan i dobar rad i ja vjerujem da ćemo i u budućnosti surađivati na ovako visokoj razini jer vi zastupate one udruge i one skupine društva koje zaslužuju pomoć Grada Velike Gorice- rekao je Kolarec.

Gradonačelnik Barišić istaknuo je da Grad ove godine raspolaže s većim financijskim iznosom nego prošle godine te da je njihova želja da kako raste proračun i kako se u materijalnom smislu grad dograđuje i širi i podiže materijalni standard, da onda to prati i civilno društvo.

-Svaka udruga ima svoje osobine i svatko od vas je čovjek koji ima svoju individuu i na taj način doprinosi. No ono što društvo manje vidi i ne zna jest to da ste puno privatnog života potrošili na vođenje udruga i rijetko tko vam kaže hvala za to. Puno puta dobijete samo špot, ali evo ovo je prigoda da vam i mi s ove strane kažemo hvala- rekao je gradonačelnik.

Kako je nastavio Barišić, riječ je o udrugama koje čine jedan značajan dio civilnog društva u gradu i udrugama koje već dugi niz godina djeluju na našem području i čine Veliku Goricu zadovoljnom, kvalitetnom i ritmičnom.

-Kroz svoju djelatnost okupljaju veliki broj naših sugrađana različite dobi i čine naše civilno društvo jednim od bogatijih u tom smislu u Republici Hrvatskoj- poručio je gradonačelnik.

Ispred Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata Velike Gorice i Koordinacije udruga proisteklih iz Domovinskog rata zahvalio se Stjepan Kovačević.

-Mi smo izuzetno zadovoljni, ne samo danas nego čitavo ovo vrijeme. Sve naše molbe prema gradu naiđu na plodno tlo. Sve probleme rješavamo s gradskim poglavarstvom i resornim zamjenicima i nemamo nikakvih primjedbi. Koliko god mogu izaći u susret- izađu- rekao je Kovačević.

U ime goričkih umirovljenika zahvalnost je izrazila Vera Šebrek, predsjednica Udruge umirovljenika Grada Velike Gorice.

-Moram priznati da sam zadovoljna. Obzirom da sam nova predsjednica mislim da Grad daje koliko najviše i može. Moramo razumjeti da nas je jako puno udruga i da se kolač mora podijeliti svima. Moram istaknuti da udruga umirovljenika ove godine domaćin 25. susreta Zajednice udruga umirovljenika Zagrebačke županije koji će se dogoditi 15. i 16. lipnja. Tu nam je grad još dodatno sponzor i pomaže- naglasila je Šebrek.

-Svake godine suradnja je sve bolja i ja sam zaista iskreno zadovoljna što smo mi danas potpisali ovaj ugovor. To je dokaz da nas grad prati u svim segmentima, ne samo u našim sportskim nego i u socijalnim i humanitarnim koji su nama jednako biti kao i sportski- izjavila je Marina Drašković koja vodi Judo klub osoba s invaliditetom Fuji.

IMG_6646