Premijer liga rukometaša

Zamećani odlaze po iznenađenje u Veliku Goricu

Igor Duvnjak

Luka Mrakovčić (Zamet)/Foto Arhiva NL

Luka Mrakovčić (Zamet)/Foto Arhiva NL

Kod Gorice nemamo imperativ pobjede, nema nas puno za utakmicu, pitanje je i kakvo će biti suđenje. Domaćini su prvi u ovoj Ligi za ostanak, ali mi putujemo rasterećeni i pokušat ćemo iznenaditi - kaže Luka Mrakovčić



RIJEKA Rukometaši Zameta večeras u Velikoj Gorici oslabljeni ulaze u finiš utrke u Ligi za ostanak. S domaćom Goricom za Riječane neće istrčati ozlijeđeni pivot Veron Načinović, lijevo krilo Dario Jeličić te golgeter Filip Glavaš. U prorijeđenim redovima trenera Nedeljka Lalića bit će srećom svestrani, borbeni Marko Mrakovčić koji već duže vremena pomaže momčadi igrajući s bolnim gležnjem.


– Još čekam na pregled kod ortopeda. Obavio sam snimanje magnetskom rezonancijom – kaže Marko Mrakovčić, koji vrlo dugo vremena igra sa bolovima, itekako »stišće zube«. Rođen 1996. godine, osim što se bavi rukometom, student je i četvrte godine Pravnog fakulteta. – Za sada se zna da je riječ o nekoj cisti, nakupini tekućine u gležnju. S tim igram još od početka prosinca, što nije lako. Moram se štedjeti, moram paziti kako skačem, kod svake promjene smjera i skoka zareže me bol.


Igranje u takvom stanju je najbolja ilustracija Markove motivacije za pomaganje klubu u situaciji kada je svaki bod itekako važan.




– Nema dvojbe, u ovom promatranju raznih interesa, momčad je uvijek na prvom mjestu. Nitko od nas nije ispred interesa ekipe.


Raspoloženje u momčadi je popravljeno jer su nakon triju poraza ostvarene ipak dvije nužne pobjede.


– Situacija jest bolja. Lakše se diše, ali svejedno treba dobiti neke utakmice da matematički budemo sigurni u ostanak. Valja nam dobiti još jednu utakmicu do kraja, nema prestanka dok se ne osvoje ti bodovi, dok ostanak nije matematički siguran. Atmosfera u ekipi je dobra, ima zafrkancije na treningu. Radi se, jedino što, nažalost, ima dosta ozljeda.


Zamećani su na drugom mjestu Lige za ostanak, domaća Gorica je vodeća s bodom više od Riječana.


– Kod Gorice nemamo imperativ pobjede, nema nas puno za utakmicu, pitanje je i kakvo će biti suđenje. Domaćini su prvi u ovoj Ligi za ostanak, ali mi putujemo rasterećeni i pokušat ćemo iznenaditi.


Utakmica Gorica – Zamet počinje u 20 sati.