Novosti Sport Događanja

Mirjana Medić osmi puta najbolja u Hrvatskoj!

14.05.2019. / Damir Žbulj

Fenomenalan uspjeh ostvarila je Mirjana Medić, šahistica Poleta iz Buševca, koja je osmi puta osvojila naslov prvakinje Hrvatske!

Velemajstorica Medić je tako ušla u povijest hrvatskog šaha, jer ima najviše osvojenih titula od neovisnosti Lijepe naše.

Završnica nije mogla proći bez drame, Anamarija Radiković i Patricija Vujnović u posljednjem kolu sustigle su Mirjanu na vrhu poretka, ali je Buchholz metodom (44,5 bodova) pobjednički trofej pripao šahistici Poleta. Radiković je na kraju bila srebrna (43,5), dok je Vujnović (42,5) osvojila broncu.

Prvakinja Hrvatska osvojila je i novčanu nagradu od 1200 eura (bruto).

Na pojedinačnom prvenstvu Hrvatske, koje se održalo u prostorijama Zagrebačkog šahovskog saveza, Polet su predstavljale i Marta i Mira Trgovac.

Na kraju je 16-godišnja Mira završila na 17. mjestu, dok je tri godine mlađa Marta prikupila dragocjeno iskustvo i natjecanje na kraju zaključila na pretposljednjoj 20. poziciji.

Šahistice Poleta iz Buševca lani su osvojile i ekipni naslov prvakinja Hrvatske te su u izboru Zajednice sportskih udruga Velike Gorice zaslužile nagradu za najbolju ekipu prošle godine u našem gradu.

 

Podijeli