Novosti Sport Događanja

Velikoj Gorici još 15 000 € za razvoj javne besplatne Wi-Fi mreže

16.05.2019. / Petar Brnada

Među 3400 dobitnika drugog kruga poziva europskog projekta WiFi4EU našla se i naša Velika Gorica kojoj je odobreno još 15 000 eura za daljnji razvoj javne besplatne Wi-Fi mreže u gradu i okolici.

Na raspisani poziv javilo se ukupno 10 000 općina i gradova iz cijele Europe, a vaučeri su se dodjeljivali po principu „first come first served“, odnosno tko prvi- njegovo.

-Velikoj Gorici jučer je odobren vaučer u vrijednosti 15 000 eura u sklopu europskog projekta WiFi4EU. Dobivena sredstva bit će namijenjena daljnjem razvoju javne besplatne Wi-Fi mreže u gradu i okolici- objavio je danas gradonačelnik Dražen Barišić na svom profilu.

Cilj je inicijative WiFi4EU osigurati visokokvalitetan besplatan pristup internetu za građane i posjetitelje preko pristupnih točaka za Wi-Fi na javnim prostorima kao što su parkovi, trgovi, uprave, knjižnice i zdravstveni centri u cijelom EU-u.

Vaučeri koje u okviru inicijative financira Europska komisija dodjeljuju se kao potpora općinama za instaliranje pristupnih točaka za Wi-Fi u središtima javnog života, koje će ugraditi poduzeća za instaliranje bežičnog interneta.

Dobitnicima vaučera čestitala je i europsko Povjerenstvo za digitalno gospodarstvo i društvo iz kojega su kazali da nastavljaju povezivati Europljane omogućavajući im da uživaju sve prednosti jedinstvenog digitalnog tržišta.

Podijeli