Home Izdvojeno Za dan Ribnice vatrogasni kup ali i apel- riješite Brodec!

Za dan Ribnice vatrogasni kup ali i apel- riješite Brodec!

U potoku plivaju motori i automobili, a oko njega, u šikari, plaze zmije....

PODIJELITE

Ribničani su za vikend obilježili dan mjesta koji su, kaže tamošnji predsjednik MO, Tugomir Hlopec, vezali uz Međunarodni dan obitelji. A u nedjelju je u tom mjestu bilo baš obiteljski, uz besplatan gulaš za sve posjetitelje, a vesela glazba jamčila je i dobru zabavu.

Dan je počeo pak vatrogasnim natjecanjem, i to 1. vatrogasnim kupom djece u kojem su najmlađi vatrogasci pokazali svoje sposobnosti. „I ovi najmlađi pokazuju nam kako u Velikoj Gorici nema straha za vatrogastvo. Ponosni smo na naša dobrovoljna društva koja uvijek uskaču prva u pomoć kad dođe do intervencija“, govori nam zamjenik gradonačelnika Ervin Kolarec koji je također došao na proslavu.

I dobro da jest, jer sigurno mu se Hlopec požalio kako ima još prostora za poboljšanje, ne samo u vatrogasnom nego infrastrukturnom smislu. Hlopec ističe kako su već nabavili novo spremište za vozila i opremu, napravljeno je betonsko i travnato nogometno igralište, no trn u oku ostaje im jezero Brodec koje bi voljeli počistiti i urediti. „Sad je to šikara, ima puno zmija, a unutar jezera i starih motora i automobila. Voljeli bi da se to uredi, napravi šetnjica… Sad je to ruglo, a mogao biti najljepši ukras i najveća vrijednost našeg mjesta“, poručio je Hlopec.