NEMA VIŠE GRIJANJA: / Prestaje isporuka toplinske energije u velikim gradovima

Image
Foto: Borna Filic/PIXSELL

Sljedeća ogrjevna sezona počinje najranije 15. rujna

20.5.2019.
15:16
Borna Filic/PIXSELL
VOYO logo

HEP-Toplinarstvo od ponedjeljka, 20. svibnja započinje s obustavom isporuke toplinske energije za grijanje u Zagrebu, Osijeku, Sisku, Velikoj Gorici, Samoboru i Zaprešiću.

"S obzirom na veliki broj podstanica spojenih na toplinske sustave, za obustavu grijanja u svim zgradama potrebno je tri do četiri dana", navodi se u priopćenju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Grijanje proteklo uspješno

Iz HEP-Toplinarstva ujedno najavljuju da će u razdoblju izvan ogrjevne sezone, a s ciljem povećanja sigurnosti i kvalitete isporuke toplinske energije, provesti revitalizaciju približno 5 kilometara postojeće distribucijske toplinske trase te izgradnju 2,8 kilometara nove trase.

"Sezona grijanja 2018./2019. protekla je uspješno. Isporuka toplinske energije za približno 126 tisuća krajnjih kupaca odvijala se kontinurano, bez većih prekida. HEP-Toplinarstvo će tijekom ljeta provesti radove revitalizacije i izgradnje dijela vrelovodne, toplovodne i parovodne trase. Radovi će uzrokovati kratke prekide isporuke potrošne tople vode o čemu će krajnji kupci biti pravovremeno obaviješten", ističe direktor HEP-Toplinarstva Zdravko Zajec.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ujedno je pozvao krajnje kupce da sve planirane radove na unutarnjim instalacijama grijanja u svojim stanovima i poslovnim prostorima završe do početka rujna, kada sustav grijanja mora biti spreman za početak nove ogrjevne sezone.

Savjeti suvlasnicima zgrada

Radovi na unutarnjim instalacijama grijanja smiju se izvoditi tek nakon što radnici HEP-Toplinarstva na pisani zahtjev predstavnika suvlasnika ili upravitelja zgrade isprazne pogonsku vodu iz sustava grijanja zgrade. Suvlasnicima zgrada savjetuje se da se međusobno dogovore o zajedničkom terminu izvođenja radova, kako bi se izbjeglo višestruko pražnjenje i punjenje instalacija pogonskom vodom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon završetka svih radova na unutarnjim instalacijama, predstavnik suvlasnika obvezan je dostaviti HEP-Toplinarstvu pisanu potvrdu da je sustav spreman za prihvat toplinske energije, a oni će potom napuniti instalacije pogonskom vodom, pri čemu se preporučuje otvoriti ventile na svim radijatorima u zgradi. Isto tako, predstavnici suvlasnika zgrada, usporedo s punjenjem sustava, trebaju organizirati i odzračivanje unutarnjih instalacija grijanja, objašnjava se u priopćenju.

Ogrjevna sezona 2019./2020. započet će najranije 15. rujna 2019. u skladu s vremenskim uvjetima, navode iz HEP-Toplinarstva.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo